У США випробували капсули для польотів у космос туристів

Джерело: platfor.ma

У Техасі провели випробування туристичної капсули для польотів у космос. Все пройшло успішно, тож засновник цього стартапу Джеф Безос планує запустити першу людину в космос вже до кінця 2018 року.

Це вже восьмий безпілотний запуск ракети з капсулою для польотів туристів у космос, який у тестовому режимі провела компанія засновника Amazon Джефа Безоса – Blue Origin. Він створив її ще у 2000-му році для розробки комерційних космічних мандрівок, а вся інфраструктура знаходиться на території його ранчо.

Капсула була приєднана до суборбітальної ракети New Shepard. Політ виявився недовгим, вже через сім хвилин космічний корабель повернувся на Землю. При цьому туристичний модуль відокремився від опорної ракети, піднявся на висоту в 105,9 км і вертикально приземлився.

Цього разу капсула була порожньою, а роль космічного мандрівника виконував манекен Skywalker. Дослідники під’єднали його до всіляких датчиків, щоб зрозуміти реакції організму звичайної людини – не космонавта, а туриста – на зовнішнє навантаження. Планується, що в майбутньому капсула вмістить шість туристів, які зможуть насолодитися незабутніми видами через величезні вікна.

Також на борту капсули фахівці НАСА провели свої наукові експерименти. До науково-дослідної роботи приєдналися німецькі університети і центри.

Варто зазначити, що для компанії Blue Origin це вже третя за рахунком ракета, створена для розвитку космічного туризму. Випробування першої ракети закінчилися невдачею – вона зазнала аварії в 2015 році. Другий експериментальний зразок був більш щасливим – ракета здійснила п’ять безаварійних суборбітальних польотів.

Blue Origin має далекосяжні плани на свою останню розробку. Компанія планує запустити першу людину в космос вже до кінця 2018 року. Повноцінний космічний туризм Blue Origin хоче зробити доступним вже в 2019 році.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі