У Луцьку – «Шопенівська весна»

"Шопенівські читання" - лекторії та майстер-класи провідних професорів музичних академій України та Польщі відбулись у Луцькій музичній школі №1 імені Фридерика Шопена 21 квітня 2018 року в рамках Відкритого дитячо-юнацького конкурсу піаністів "Шопенівська весна". Участь у заході взяли 115 учасників з Волинської, Рівненської та Львівської областей.

Підняті питання про репертуар, особливості його виконання, конкурсну практику та багато іншого, цікаво та змістовно висвітлені професорами Київської національної музичної академії ім. П. Чайковського Юрієм Котом, Львівської національної музичної академії ім. М. Лисенка Лідією Крих та Музичної академії ім. І.Падеревського Анджеєм Татарським.

 

Майстер-класи відбувались за участі учнів Луцької музичної школи №1 імені Фридерика Шопена Терези Верзун-Ролінгер, Анастасії-Іванни Собко, Анни-Дарини Собко та Анни Єфіменко (клас викладача заслуженого працівника культури України Ірини Циганкової), студенток Волинського коледжу культури і мистецтв ім. І. Стравінського Анастасії Базюк (клас викладача Вікторії Ковальчук) та Анастасії Тімофеєвої (клас викладача Наталії Тишкевич), а також студентки Львівської національної музичної академії ім. М.Лисенка Анни Сіліхіної (клас професора Лідії Крих).

 

Вперше відбувся такий методичний захід, надзвичайно корисний та потрібний усім викладачам.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі