У Колодяжному руйнується унікальна пам'ятка архітектури

Джерело: Прес-служба волинського УКРОПу

Музей-садиба Лесі Українки, що у Колодяжному за вісім кілометрів від Ковеля, – руйнується: частина штукатурки осипалась, тріщини пішли по всьому фасаду. Останній ремонт будиночків та веранди проводився у 1991 році.

 

Заходи з підтримання в належному стані приміщень, які постійно проводив музей власними силами та за власний кошт, вже не можуть забезпечити збереження пам’яток культури національного значення, якими є два меморіальні косачівські будиночки. Вони потребують невідкладного капітального-реставраційного ремонту. 

З проханням виділити кошти на реставраційні роботи народний депутат Ірина Констанкевич звернулася до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

«Прошу Вас розглянути питання виділення бюджетних коштів на виділення проектно-кошторисної документації на ремонтно-реставраційні роботи по збереженню косачівських меморіальних будиночків з наступним фінансуванням комплексу ремонтних робіт по садибі у 2018-2019 рр. до 150-річчя від дня народження Лесі Українки», – йдеться у депутатському звернені.

Відповідне звернення депутат Волинської обласної ради від УКРОПу Олександр Омельчук зробив і до голови Волинської облради Ігоря Палиці.

 


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі