Оперний співак із Філадельфії став луцьким дияконом

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини

Церковнослужитель патріаршої ставропігійної парафії святителя Миколая у Філадельфії, студент Волинської православної богословської академії Даниїл Терразас 15 квітня став дияконом.

У Провідну неділю за Божественною Літургією у кафедральномусоборі Святої Трійці, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, висвяту звершив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Наразі отець Даниїл продовжує навчання і проходить практику у богослужінні у Луцьку.
 



Зазначимо, що музичну освіту Даниїл Терразас здобув в Університеті північного Техасу (University of North Texas) і на даний момент являється оперним артистом «Opera» у м. Філадельфія у США.

Чому співак вирішив стати священиком і здобути богословську освіту за океаном, розповів сам Даниїл Терразас.
 



- Я народився в американському штаті Техас, але мешкаю у Філадельфії. У жовтні минулого року вперше зайшов у церкву св. Миколая. На той момент я нічого не знав про православ’я. Але у храмі відчув душевний спокій, доброту і любов. Слова молитви вливалися у мою душу і серце. Почав підхоплювати і співати. Півтори години я співав разом з усіма, – пригадує священик.

Після служби прихожани спілкувалися в дружній атмосфері з кавою і бутербродами. Даниїл Терразас був приємно здивований, наскільки простими і дружелюбними були ці люди.

- Я пережив сильне відчуття братерства і сім’ї. Мені захотілося знову і знову приходити у церкву. Здружився зі священиком Богданом Згобою, випускником Волинської православної богословської академії. Спочатку співав у хорі, а згодом відчув, що зможу робити більше. Пастир порадив мені здобути богословську освіту у Луцьку. Я подумав і погодився, це було моє свідоме рішення. Дуже радий, що маю можливість навчатися на диякона і продовжувати шлях у православ’я, – зазначає отець Даниїл.

За словами диякона, він ріс у родині баптистів. Хоча батьки виховували сина у стилі католицизму. В сім’ї глибоко вивчали Біблію, дуже багато молилися і співали. Оскільки Даниїл навчався на співака, мав можливість бувати у храмах різних конфесій, адже в США церкви офіційно наймають хористів за гроші.

- Я співав у багатьох церквах, мав можливість порівняти, як проходять служби. В православному храмі сподобалися найбільше і техніка виконання, і музика, і слова. Ще мене дуже здивувало, наскільки глибоко з покоління в покоління православні передають свої традиції і обряди. А коли приїхав в Україну, дізнався, наскільки вони тут плекаються – всі догми, кожен рух, правила. Мене здивувало, наскільки строго все регламентовано, як і сотні років тому. Помітив, що це прищеплюється семінаристам. Зрозумів для себе, що суть православної церкви – традиційність, – розповідає священик.

Даниїл Терразас каже, що не має наміру залишати оперної кар’єри. Він сполучатиме обов’язки диякона і співака, буде виступати на сцені і викладати вокал.

 


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі