«Люблю…»: на Волині – творчий вечір молодої виконавиці

Переможниця Міжнародного фестивалю співаної поезії та авторської пісні «Оберіг» Вікторія Гурська презентувала волинянам власний творчий доробок.

Люблю…Таку назву мав творчий вечір молодого автора і виконавиці пісень, нашої талановитої землячки, уродженки села Рудня Рожищенського району Вікторії Гурської, який відбувся у Луцькому районному будинку культури.

Випускниця Київського національного університету культури і мистецтва Вікторія Гурська відома волинянам як керівник народного аматорського вокального ансамблю «Аколада», який неодноразово презентував свій співочий талант на різноманітних мистецьких заходах.

Понад п’ять літ тому талановита вокаліста Вікторія Гурська вперше спробувала себе в ролі композитора, вірші ж писала з дитинства. А справжнє професійне визнання як автора і композитора прийшло після участі у Всеукраїнському конкурсі «Сурми звитяги» в 2015 році, коли її авторська пісня «Час єднатися, Україно!» виборола почесне друге місце.

Схвальні відгуки визнаних професіоналів музичного мистецтва додали Вікторії впевненості у власних силах, стали поштовхом до творення нових пісень. І результат не забарився – у листопаді 2017-го наша землячка з піснею «А його війна забрала» перемогла на Міжнародному фестивалі співаної поезії та авторської пісні «Оберіг».

Загалом в арсеналі Вікторії Гурської вже більше двох десятків власних музичних творів. Тож авторський творчий вечір став не просто широким ознайомленням публіки з творчістю молодої композиторки, а й першою сходинкою до втілення в життя найзаповітнішої мрії - збирати на зустріч з піснею значно більші зали шанувальників.

Цікавою та зворушливою була сама ідея презентації творчого доробку Вікторії Гурської. Авторські музичні твори у виконанні народного аматорського вокального ансамблю «Аколада» (Катерина Регешук, Софія Заліпа, Наталія Гас, Дарія Блащук, Ілона Щерба, кер. Вікторія Гурська) були обрамлені власною ліричною поезією. Сценічний образ Творчої душі (постановка керівника та режисера народного аматорського театру-студії «Гармидер» Руслани Порицької) у поетичній формі доносив до глядача

світобачення митця, центром якого є людина та її почуття, а життєдайним джерелом буття – любов у різних своїх проявах.

Зачарували слухачів музичні твори «Волинський край» та «Волинь моя», які не просто оспівують красу рідної землі, а виражають щиру любов автора до малої батьківщини. Пісні «За селом» та «Мама» трепетом озвалися в душі кожного, бо нема нічого більшого – як любов до своїх батьків.

Не залишили байдужою вразливу душу молодого композитора і доленосні для України події на Сході. Тема жертовної материнської любові і непомірності втрати сина-солдата відображена у пісні «А його війна забрала».

До братерської любові, до згуртування заради спільної ідеї - боротьби за Україну - закликає автор у своєму музичному творі «Час єднатися, Україно!»

А скільки емоцій, трепетних ніжних переживань будять в душі музичні твори Вікторії Гурської «Бо любов», «Люблю».

Життєствердна сила любові червоною ниткою пронизує наскрізь усі твори молодого композитора. А це ж вражає та розбурхує душу слухача. Бо саме любов нас окриляє, дає нам надію та віру на майбутнє, спонукає до добрих справ заради ближнього.

«Любіть! У ясні дні, і в дні буденні, під синім небом і в дощі» – закликав гурт «Аколада» заключною піснею концерту, стверджуючи, що лише там, де є любов, там є життя.

Букети квітів та вигуки «Браво!» стали свідченням того, що колективу «Аколада» вдалося достукатися до сердець глядачів. Вдалим та успішним назвала творчий звіт Вікторії Гурської перед глядачем Заслужена артистка України Алла Опейда, котра є професійним наставником нашої талановитої землячки.

І довго ще не змовкали оплески шанувальників, як надія на нову зустріч.

 


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Тетяна Боярин

Коментарі