На місці занедбаних теплиць у Луцьку буде багатоповерхівка

Джерело: Волинські Новини

Рішення міськради про відведення земельної ділянки в мікрорайоні вулиці Рівненської для будівництва багатоповерхівки на місці занедбаних теплиць є доцільним, розповіли під час засідання постійної комісії міськради з питань земельних відносин та земельного кадастру 23 лютого.

Щодо доцільності будівництва багатоквартирних житлових будинків на місці колишніх теплиць у мікрорайоні вулиці Рівненської голова комісії Євгеній Ткачук зауважив, що нерухоме майно було виставлене на аукціон і придбане за немалі кошти. Зрозуміло, що ті, хто придбав майно, хотіли там будувати щось замість теплиць і вони мають законне право отримати земельну ділянку. За проектом детального планування на ділянці передбачене багатоповерхове будівництво. До того, ж на ділянці поряд вже зводить багатоповерхівки інший забудовник, тож виникне новий житловий квартал. Враховуючи, що територія Луцька дуже мала, прихід інвесторів, які будуть житлові метри квадратні для жителів Луцька, на його думку, є позитивним результатом.

Він наголосив, що нині відбувається цілком прозора процедура: підприємці звертаються у міськраду і пропонують надавати 8-12% житлової площі у новобудовах на потреби пільгової квартирної черги у місті.

Своєю чергою, член комісії Микита Рабан зазначив, що, попри те, що комусь може здаватися, що теплиці – якийсь своєрідний об’єкт, насправді був зареєстрований об’єкт нерухомого майна і він особисто ознайомився з документами про набуття права власності на цей об’єкт і стверджує, що аукціон був реальним, на ньому конкурували декілька учасників і переміг той, хто надав найвищу цінову пропозицію. Тобто, йшлося про наповнення міського бюджету.

Нагадаємо, міськрада надала дозвіл на коригування проекту детального плану вулиці Рівненської. Це дасть змогу замість занедбаних теплиць звести новий житловий комплекс. У міську раду зверталося ТОВ «ЖИТЛОВИЙ КВАРТАЛ», яке, у зв’язку з набуттям права власності на об’єкти нерухомого майна на вулиці Рівненській, має намір будувати багатоквартирні житлові будинки на цій земельній ділянці.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі