Макс Кідрук у Луцьку презентував продовження технотрилера «БОТ»

  1. Новина відноситься до:

Відомий письменник та мандрівник, автор першого в Україні технотрилера «БОТ» Макс Кідрук приїхав до Луцька, аби презентувати другу частину книги - «Бот. Гуаякільський парадокс».

Зустріч відбулася у понеділок, 28 вересня. Організатори – мистецьке об’єднання «стендаЛь».

Письменник запевнив, що ця презентація чи не найважча, оскільки кожен тур на підтримку нової книги складається з історичного чи наукового підґрунтя твору. «Бот. Гуаякільський парадокс» такої основи немає, адже наукова база технотрилера або повторюється, або продовжується. 

Перший «Бот» з’явився у 2012 році.  Критики називають це найуспішнішим твором Кідрука, однак сам автор з цим не зовсім погоджується, хоча й каже, що книга знакова.

Письменник розповів, що хоч він і планував продовження трилера ще під час написання першої його частини, однак книга мала вийти не цієї осені.  

Сюжет другої частини не менш захоплюючий: головні герої програміст Тимур Коршак, психолог Лаура Дюпре та Ріно Хедхантер розуміють, що на Еквадорі коїться щось дуже схоже на те, що бачили вони п’ять років тому в Атакамі. Тому відправляються рятувати ситуацію. 

До того ж, письменник запевнив, буде ще й третя частина, коли - питання часу.

Також Макс Кідрук розповів три історії, з яких він черпає свої ідеї для творів. Насамперед – це фотографії XIX століття,  на яких зображені мертві діти. Таке явище свого часу було дуже популярним у Європі. Крім того, автора зацікавила напівфейкова історія про чоловіка з невідомої країни Тауред, який, опинившись у Токійському аеропорту, раптом дізнається, що країни, звідки він родом, не існує. Третя історія, яка надихає письменника, про гусінь нічного метелика Epargyreus Clarus, що вистрілює екскрементами на відстань до 1,5 метри. Кідрук запевнив, що сприйняття цих історій звичайною людиною та письменником відмінне, адже митець дивиться на них з різних сторін і бачить багато сюжетів. Саме так народжуються його гостросюжетні твори.

«Якщо історія зачепила мене, то вона неодмінно зачепить кожного читача», - переконаний автор.

Письменник анонсував наступну книгу – «Зазирни у мої сни», яка має з’явитися на світ у 2016 році. Поштовхом до її написання стала стаття професора Джека Галланта в англомовному науковому журналі, який на одній з презентацій подарував Кідруку шанувальник. Стаття присвячена темі декодування візуальних образів з мозку людини та дослідженню алгоритму розпізнавання. Тому автор розповів, що у новій книзі йтиметься про п’ятирічного хлопчика, якому у сни приходить щось лихе. Події ж відбуватимуться у Рівному.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі