Губернатор Волині «налякав» бурштинокопачів військовими комісарами

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Попри те, що в Україні не триває мобілізація, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик не припиняє лякати порушників «висилкою в АТО». Цього разу він натякнув на копачів бурштину.

Голова ОДА порадив очільникам райдержадміністрацій задіяти до боротьби з нелегальними бурштинокопачами військових комісарів, повідомляє інформаційне агентство «Волинські новини».

Відповідну заяву він зробив під час оперативної наради  28 вересня.

Так, під час наради йому зателефонував очільник обласної міліції Петро Шпига. Останній, зі слів Володимира Гунчика, поділився «цікавою інформацією», яку обговорять на раді безпеки й оборони.

А ось головам РДА, де ведеться нелегальне видобування бурштину, очільник облдержадміністрації порадив задіяти комісаріати.

Нагадаємо, минулого тижня на Волині правоохоронці намагалися влаштувати облаву на нелегальних видобувачів бурштину, оскільки, згідно з оперативною інформацією, на Маневиччину приїхали близько тисячі копачів-гастролерів з Рівненщини і Львівщини. У результаті спецоперації затримали декілька десятків порушників і вилучені засоби, якими вони добували бурштин. За одну ніч напередодні облави, старателі перекопали до 5 гектарів лісу.

«Цікава інформація від начальника УМВС для керівників РДА. Більш складна ситуація у Ківерцівському, Маневицькому, Любешівському, Камінь-Каширському, Ратнівському районах, де йдуть спроби копати бурштин. Треба активно підключити в цю роботу військові комісаріати. Те, що я бачив - це тисячі людей, і я сумніваюся, що більшість з них бажають з’явитися в пунктах збору в комісаріатах», - зазначив голова ОДА.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі