«Карпати» - «Волинь»: перед грою

Джерело: Офіційний сайт ФК Волинь
  1. Новина відноситься до:

Сьогодні, 27 вересня, луцька «Волинь» у Львові зіграє матч 9 туру Ліги Парі-Матч проти «Карпат». «Хрестосносці» минулого тижня провели у Луцьку тільки одне тренування – у понеділок команда відбула до Миколаєва на матч Кубка України, повернулася тільки у четвер, у п’ятницю потренувалася у Луцьку і відбула до Львова. Сьогодні «хрестоносці» матимуть увечері передматчеве тренування на «Україні».

Нагадаємо, що початок матчу «Карпати» - «Волинь» у неділю 27 вересня о 19.30.

Обидві команди програли у минулому турі, щоправда, зіграли із різним настроєм. «Карпати» без варіантів поступилися в «Олександрії» 1:4, а «Волинь» вдома опиралася «Динамо» - 0:2. На цьому тижні Карпати мали більше часу для підготовки до гри, адже не брали участь у кубкових матчах (львів'яни вилетіли на стадії 1/16 фіналу від кіровоградської Зірки). 

Двічі поспіль «Волинь» вигравала у гостьових поєдинках у Львові. У весняному матчі 2014 року 15 березня «Волинь» мінімально перемогла завдяки супер-пасу Бікфалві та кинджальному удару Козьбана наприкінці гри. Це була перша за 10 років перемога «Волині» у західноукраїнському дербі. А цього року також у березні лучани двічі забили Мисаку – Кобахідзе та Бікфалві. Згадаймо, що в тому матчі Богдан Шуст у вирішальний момент гри відбив пенальті від Ігоря Худобяка.

Історія стосунків. Всього суперники зіграли в чемпіонатах 22 матчі. У позитиві «Волині» 10 перемог і 2 нічиї, в негативі - 10 поразок, різниця голів: 22 – 21. Кращий бомбардир у матчах Волині і Карпат серед діючих гравців – «карпатівець» Денис Кожанов (3 голи). У «Волині» двічі в дербі відзначався нинішній старший тренер команди Володимир Дикий.

Крайній матч. 13 березня 2015 р. Львів. Стадіон "Україна". 17 тур чемпіонату України 2014-2015 рр.

«Карпати» (Львів) – «Волинь» (Луцьк) 0:2

Голи: Кобахідзе 24, Бікфалві 90+2 (пен.)

Нереалізований пенальті: Худобяк 64 (воротар)

«Карпати»: Мисак, Мірошніченко, Чачуа (Кожанов 70), Гуцуляк (Швед 46), Кльоц, Пластун, Голодюк, Сергійчук, Карноза (Худобяк 53), Костевич, Гітченко.

«Волинь»: Шуст, Матей (Хомченко 46), Парцванія, Бабатунде, Нємчанінов (Польовий 51), Кобахідзе (Гуменюк 90+3), Жуніч, Шабанов, Шарпар, Бікфалві, Політило.

Попереджені: Сергійчук 75, Пластун 77, Кльоц 89 - Нємчанінов 37, Бабатунде 77, Хомченко 84

Вилучення: Пластун 85.

Свої-чужі. Проти своєї першої команди вдруге може зіграти вихованець «Карпат» Богдан Шуст. Як і  Євген Бохашвілі, який у сезоні 2013-14 рр. грав в оренді за львів’ян.

Вверх-вниз. «Волинь» після домашньої поразки проти «Динамо» спустилася з 4 на 6 позицію в турнірній таблиці, але разом із «Дніпром» та «Ворсклою» команда набрала по 14 очок і поступається тільки за додатковими показниками. «Карпати» йдуть слідом за «Волинню», відстаючи на 4 очки.

Дискваліфіковані. Відсутні. Під загрозою дискваліфікації у «Карпат» перебуває Денис Мірошниченко, у «Волині» - Івіца Жуніч, Гал Шіш та Артем Шабанов. Повернувся у складі львів’ян після дискваліфікації Ігор Худоб’я.

Арбітр: Юрій Мосейчук (Чернівці).

Трансляція: канал «2+2», коментатори Володимир Кобельков та Олег Шмідт.

«Молодіжки»: Команди U-21 зіграють у суботу 26 вересня о 13.00 у Рава-Руській.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі