Книги - актуальність, яка не підвладна часу

Хороша книга - це порадник і друг для будь-якої людини. Дуже важливо не відмовлятися від звичайної паперової літератури, адже вона сприяє розвитку пам'яті, розвиває мислення та допомагає розслабитись, гарно провівши час на дозвіллі. Відомо, що читачі менше схильні до нервового перенапруження та легше переносять стреси в повсякденному життя: це вкрай необхідно для сучасної людини, яка звикла до активного щоденного ритму.

Важливо прививати любов до якісної літератури змалку: адже саме у дитячому віці формується величезна частина наших поглядів та життєвих установок, які впливають на прийняття подальших рішень.

Привчаємо дітей до читання

Якщо ви хочете, щоб ваш малюк став справжнім книголюбом, насамперед важливо продемонструвати важливість читання на власному прикладі: відомо, що діти схильні у всьому наслідувати батьків. Тому нехай у вас вдома буде своя, хоча б невеличка бібліотека, яку ви регулярно поповнюватимете цікавими виданнями для всієї сім'ї.

Ось як має виглядати поступове знайомство дитини з книгами:

  • Читайте малюкам казки на ніч. Звичайно ж, сучасні гаджети дозволяють запустити аудіо-казку та займатися своїми справами, поки дитина засинає.  Але набагато краще, коли книжечку перед сном читатимуть мама або тато.
  • Придбайте яскраву дитячу літературу. Коли малюк трохи підросте - подаруйте йому його перші книжки. Нехай вони будуть с гарними малюнками та мінімумом текстового навантаження: це краще сприймається дітьми.
  • Вчіть читати. Не перекладайте повною мірою це завдання на вчителів та школу - нехай "ази" читання дитина засвоїть саме удома. По-перше: це гарна нагода провести більше часу з малюком, а по-друге: гарний старт для подальшого успішного навчання.
  • Не змушуйте, а зацікавлюйте. Популярна помилка батьків  - це перетворення читання на неприємну повинність. Якщо дитина не має великого бажання читати - не тисніть на неї. Спробуйте разом підібрати та придбати цікаву книжку, запропонуйте почитати разом та обговорити  прочитане.
  • Не нав'язуйте свої літературні смаки. Коли дитина підросте, у неї точно з'являться улюблені автори та жанри, яким вона надає перевагу. Не варто критикувати її вибір, нав'язуючи те, що, на вашу думку, краще. Радити, звичайно, можна і навіть потрібно. Головне - робити це в дружній формі.

З цими простими порадами, читання обов'язково стане вашою гарною сімейною традицією, яка передаватиметься із покоління в покоління.

Де знайти цікаву літературу?

Якщо у вашому місті немає хорошого книжкового магазину, або бракує часу для його відвідин - не засмучуйтесь. Обрати та придбати щось цікаве тепер можна онлайн. Книжковий інтернет магазин Букля пропонує книги на будь-який смак: дитячі, наукові, художні, літературу іноземними мовами. Вартість видань - дуже демократична, завдяки чому ви зможете регулярно оновлювати свою домашню бібліотеку. Завітайте, та зможете переконатися у цьому самостійно!
 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі