На Галицькому фронті 1916: відео

На Галицькому фронті 1916: відео

Британська компанія архівної кінохроніки Пате-журнал (British Pathé) виклала в мережу колекцію, що складається з 85 тисяч документальних фільмів у високій якості.

Унікальні кадри відобразили центральні моменти історії, видатних особистостей, подорожі, спортивні, модні і культурні події. Тут є безліч кадрів, знятих під час Першої і Другої світової війн.

 

У кінохроніці British Pathé можна побачити кадри з принцесою Діаною, Арнольдом Шварценеггером, Елізабет Тейлор, Мерилін Монро, Фіделем Кастро, Джоном Ленноном, Сальвадором Далі, Матір'ю Терезою, Мухаммедом Алі і Чарлі Чапліном.

На офіційному сайті англійського «Пате-журналу» (фр. Pathé-journal) нам вдалось віднайти два раритетних відео під назвою «На Галицьому фронті», датовані 1916 роком.

Пате-журнал з 1908 по 1926 рік регулярно знімав хроніки, змонтовані на основі документальних кадрів, що випускалися фірмою Пате. Їх випуски зупинені були через низьку рентабельність.

Хроніки Пат» знімалися в кореспондентських пунктах, організованих у багатьох країнах. Фірма Пате мала мережу філій в різних містах тодішньої Російської - в Петербурзі, Києві, Харкові, Варшаві, Одесі та Баку.

У філії розсилалися кінокамера для зйомки місцевих подій і поповнення хронік Пате-журналу. Одеську філію очолював Лев Залкинд. Можливо, під його керівництвом і були зняті ці відео на Галичині.

 

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Тетяна ЯЦЕЧКО-БЛАЖЕНКО

Коментарі