УКРОП у Луцьку представив кандидатів у депутати до місцевих рад

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини
  1. Новина відноситься до:

Головна ставка партії УКРОП на місцевих виборах – молоді люди з досвідом. Такий принцип формування команди невипадковий, стверджують лідери політсили. Як пояснив член політради партії УКРОП Ігор Палиця, молодь – це ті, хто творитиме майбутнє України, люди, які «не мають в голові СРСР», повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Про це він заявив під час представлення кандидатів в депутати місцевих рад від партії УКРОП 26 вересня.

Представлення відбулося в приміщенні облмуздрамтеатру. Першим номером у списках до Луцької міської та Волинської обласної рад є член політради партії Ігор Палиця. Він пояснив, що рішення очолити списки було свідомим.

«Я вирішив і погодився очолити списки. Для мене це означає велику особисту відповідальність перед волинянами за тих, хто є зі мною одній команді. У разі перемоги УКРОПу до обласної та міської рад я оберу обласну раду, але нестиму відповідальність і за місто, і за область. Але й команда повинна розуміти, що відповідальність також буде колективною: ми повинні дотримуватися обіцянок, бо люди наступного разу нам не повірять. Я, якщо щось обіцяю, – роблю це. Якщо в команді хтось помилиться і не зможе виправити помилку, то ми публічно виправимо її, але цієї людини не буде в нашій команді», – пояснив він.

Він зауважив, що основу команди складають молоді, але досвідчені люди, які не словами, а своїми справами довели власний патріотизм.

«Це ті люди, які хочуть, щоб Україна жила краще. І бачачи ваші обличчя, впевнений, що все вийде. Ми переможемо і народ буде оцінювати нас за справами, які зроблені. У нас є унікальний шанс зробити пілотний проект і почати будувати Європу тут, на Волині», - зазначив Ігор Палиця.

 

Згодом, під час прес-конференції Ігор Петрович пояснив напрямки, згідно з якими планують будувати європейське майбутнє краю. Так, найперші проблеми, які потребують вирішення: дороги, прозорий бюджет, турбота про здоров’я нації, підтримка культури, залучення на Волинь інвестицій, розвиток туристичної складової.

Спершу на сцену запросили 64 кандидати у депутати до обласної ради.

 

«Я хотів би побажати, щоб в такому повному складі 30 жовтня ми всі стояли в приміщенні обласної ради. Вийде у нас – вийде у Волині. Ми повинні довести людям, що ми хочемо зробити і що ми зробимо. І ніяких грошей, ніяких підкупів, ніякої гречки», –наголосив Ігор Палиця.

Слово під час представлення взяв і голова обласного осередку УКРОПу В’ячеслав Рубльов.

«Ми сьогодні – одна команда, у нас всіх одна мета: процвітання волинського краю і країни. Ми готові працювати на Волині заради волинян», – повідомив він.

 

До слова, з-поміж кандидатів у депутати як до обласної, так і до Луцької міської рад майже немає представників депутатського корпусу попередніх каденцій.

Як пояснив Ігор Палиця, спочатку він хотів запропонувати чинним депутатам приєднатися до партії, посилаючись на їхній досвід роботи в органах місцевого самоврядування. Але під час дискусії з’ясувалося, що близько 75% нинішніх депутатів не мають права представляти громаду. Бо, зі слів Ігоря Палиці, саме вони розкрадали землю, набивали кишені, часто перефарбовувалися в інші партійні кольори. Відтак, прийнято рішення висувати молодих кандидатів, які зможуть показати, як треба працювати владі. Це ті, хто творитиме майбутнє України, люди, які «не мають в голові СРСР». Але вони також обиралися за принципом «довіряй, але перевіряй», оскільки обманути очікування волинян не мають права.

Окрім того, відбулося представлення і 43 кандидатів в депутати до міської ради та кандидата на посаду Луцького міського голови. Остаточні списки УКРОП представить після реєстрації кандидатів, а на посаду міського голови балотуватиметься голова правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк, якого громадськості як кандидата представили ще на всеукраїнському з’їзді у Києві 14 вересня.  

 


До слова, він повідомив, що семеро з кандидатів – працівниці Офісів розвитку кварталу, які щоденно дізнаються про проблеми і потреби лучан. Більш того, вони є фахівцями своєї справи.

«Вони готувалися до цього як професіонали, знають, як допомогти оформити допомоги, субсидії, пенсії, приватизувати квартиру, як боротися з самовільними забудовами, на що сьогодні не звертає уваги влада. Це - професіонали, грамотні юридично і економічно. Це не родичі і не близькі друзі, це люди, які пройшли жорсткий відбір на посаду в Офісах розвитку кварталу. Сподіваюся, ці люди пройдуть в міську раду. Вони будуть сигналізувати про проблеми лучан міському голові, хто б це не був. У нас є чітке розуміння, що треба і як робити в місті, таким чином ми хочемо імплементувати Фонд у міську раду», – пояснив Олександр Віталійович.

 

Він переконує, що твердження «Товстенюк прийде в міську раду і всіх працівників повиганяє» - не більше, ніж міф. Адже професіоналізм не залежить від партійної приналежності, чи особи попереднього керівника, а місто заслуговує на компетентних чиновників.Зауважимо, член політради партії Ігор Палиця стверджує: багатьом працівникам бюджетної сфери пропонували доєднатися до УКРОПу, але їх керівництво пригрозило звільненням у разі вступу до лав об’єднання патріотів. Більш того, з його слів, не випадково, що більшість діючих міських голів, вступають до партії «Солідарність» БПП, якщо хочуть балотуватися на повторний термін. Він повідомляє, що багатьом натякають на майбутні обшуки прокуратури і СБУ в разі відмови від вступу до президентської партії, а місцевим адміністраціям дана чітка вказівка забезпечити перше місце на місцевих виборах «Солідарності».

Він пояснив і те, з якими політичними силами УКРОП готовий співпрацювати у місцевих радах. За його словами, нині УКРОП не веде жодних переговорів з іншими політичними силами щодо об’єднання.

 

«Дуже не хотілося б об’єднуватися з БПП, але ми можемо їх закликати приєднатися до нас шляхом голосування. Не хотілося б об’єднуватися зі «Свободою», бо це сьогодні став комерційний проект. Їх однопартієць Олег Махніцький так і не покараний за те, що випустив колишніх керівників країни, які втекли з мільярдами. Можна було б про щось говорити з БЮТ, але я не розумію, чому вони, перебуваючи у складі коаліції, кричать про зміну тарифів, але нічого не роблять, не виходять з коаліції і не відкликають своїх міністрів», – резюмував Ігор Петрович.

Зрештою, він зауважив: патріоти є не лише в складі УКРОПу. Відтак, усіх, хто прагне працювати на благо Волині, для її процвітання, будуть тільки вітати у колі соратників. Адже головне – не політична сила, а люди, які прийдуть в місцеві органи влади представляти інтереси людей.

 
 
 
 
 
 
 
 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі