Питання подачі гарячої води у Луцьку взяв на контроль голова Верховної Ради

  1. Новина відноситься до:

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман знає про ситуацію із гарячою водою у Луцьку і пообіцяв тримати питання на контролі.

Про це повідомив народний депутат Ігор Гузь на своїй сторінці у Facebook.

«Тільки що розмовляв з головою Верховної Ради Володимиром Гройсманом. Привід – відсутність у Луцьку гарячої води і доручення, яке він дав міністру Демчишину під час пленарного засідання парламенту після озвученого мною звернення. Пообіцяв тримати ситуацію на контролі і, сподіваюся, що спільно дотиснемо, аби лучани мали відповідні зручності. Механізми є, і результат повинен бути», - йдеться у повідомленні.

Натомість заступник міського голови Тернополя Владислав Стемковський у коментарях під постом зазначив, що насправді ж причина відсутності гарячої води у Луцьку не лише в боргах і відновити водопостачання можна упродовж доби.

«Є один важливий момент: для підприємства «Теплоенерго» подача горячої води влітку – це збиткова діяльність. Для такого міста як Луцьк в місяць це може становити біля 1,5-2 млн.грн. Причина цього пов'язана із ставками чинного тарифу на теплову енергію та недосконалість методики розрахунку споживачів без лічільників, втратах в мережах і т.д. Тому справа не тільки в боргах. Для багатьох це може бути відкриття - керівництво Луцька не особливо прагне відновити гаряче водопостачання, тому що тоді треба дотувати комунальне підприємство – так, власне, роблять міста, де влітку гаряча вода подається», – заявив він.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі