2017 рік крізь об'єктив фотографів Getty Images

Джерело: BBC

Як би ви описали 2017 рік у фотографіях? Кен Манардіс із Getty Images обрав найкращі знімки фотоагенції і пояснив, як саме вони підсумовують рік, що минає.

теніс фото
Аманда Анісімова відбиває удар суперниці Тейлор Таунсенд під час відкриття чемпіонату Miami Open в американському штаті Флорида. Якби ви навчали когось фотографувати теніс, цей знімок міг би слугувати зразком. Тільки багаторічний досвід у спортивній зйомці дозволив фотографу Аль Белло зловити в об'єктив такий чудовий удар.
Є лише три фотографи, яким дозволено знімати за лаштунками нагородження премії американської кіноакадемії, і саме цей ексклюзивний доступ дозволив Крістоферу Полку зафіксувати цей дуже особистий момент між Леонардо Ді Капріо та Еммою Стоун після того, як вона виграла Оскар. Те, що фото зроблене за лаштунками сцени, справляє враження ніби це могло статися у 1950-х - і зображення ще більш захопливим.
Знімати за лаштунками премії "Оскар" дозволено лише трьо фотографам. І саме цей ексклюзивний доступ дозволив Крістоферу Полку зафіксувати дуже особистий момент між Леонардо Ді Капріо та Еммою Стоун після того, як вона виграла нагороду. Те, що фото зроблене за лаштунками, справляє враження, ніби це могло статися у 1950-х - і робить зображення іще більш захопливим.
Біженець рохінджа плаче, деручись на вантажівку із гуманітарною допомогою, у місті Кокс-Базар у Бангладеш. Такі фото роблять нас байдужими, адже, на жаль, ми бачимо їх надто часто. Та я думаю, що саме цей кадр Кевіна Фрайера із дитиною у центрі доносить неймовірну трагічність цієї ситуації. Мені як батьку фото із дітьми, що просять допомоги чи їжі, ятрять серце. І це ще одна причина, чому так важливо робити такі світлини.
Біженець рохінджа плаче, чіпляючись за вантажівку з гуманітарною допомогою в місті Кокс-Базар (Бангладеш). Такі фото роблять нас байдужими, адже, на жаль, ми бачимо їх надто часто. Та я думаю, що саме цей кадр Кевіна Фрайера доносить неймовірну трагічність ситуації. Мені, як батьку, фото з дітьми, які просять допомоги чи їжі, ятрять душу. І це ще одна причина, чому так важливо робити подібні знімки.
На знаменитому пляжі Бонді-біч у Сіднеї фотограф Раян Пірс зловив момент, коли серфінгіст відривається від дошки. Композиція зображення передає глядачеві почуття гігантськості хвилі, протиставляючи, у той же час, людину природі. Споглядаючи, як серфінгіст втрачає контроль над дошкою і починає занурюватися у хвилю, ми відчуваємо страх того, що природа має силу контролювати нашу долю кожної миті.
На знаменитому пляжі Бонді-біч у Сіднеї фотограф Раян Пірс зловив момент, коли серфінгіст відривається від дошки. Композиція передає глядачеві відчуття гігантськості хвилі і протиставляє людину природі. Споглядаючи, як серфінгіст втрачає контроль над дошкою і ось-ось зануриться в воду, ми відчуваємо страх від того, що природа має владу над нашою долею.
Зіткнення
Image captionЗіткнення "правих" та їхніх опонентів на мітингу в місті Шарлоттсвілль, штат Вірджинія. Щоб зробити цю світлину - у вкрай небезпечній ситуації, коли люди розмахують бейсбольними битами, - фотограф Чім Сомодевілла, ризикуючи собою, майже впритул наблизився до протестувальників.
Патрік Горнквіст з
Патрік Горнквіст із "Пітсбурзьких пінгвінів" випередив Корі Шнайдера з "Нью-Джерських дияволів", забивши суперникам під час хоккейного матчу в Ньюарку, штат Нью-Джерсі. Автор знімку Брюс Беннетт зумів втілити одразу два важливі аспекти спортивної фотографії: упіймав важливий для результатів гри момент і показав картинку, яку глядач ніколи не побачить по телевізору. Брюс поставив камеру з дистанційним керуванням у ворота і зробив знімок в ідеальний момент.
Індустрія розваг доволі мінлива, але концерт One Love Manchester, що відбувся після нападу смертника на стадіоні
Індустрія розваг доволі мінлива. Але концерт One Love Manchester, який відбувся після нападу смертника в Англії, показав її справжнє обличчя. Кевін Мазур був єдиним фотографом, якому дозволили знімати на сцені під час виступу. Це дозволило упіймати інтимний момент, коли співачка Аріана Гранде намагається приборкати емоції. З іншого місця такий кадр було би неможливо зняти: добре видно, що співачка відвернулася від інших камер.
На околиці Мараві у Філіппінах наречена Кетті Маланг Мікунуг робить із друзями
На околиці Мараві у Філіппінах наречена Кетті Маланг Мікунуг робить із друзями селфі. Місто від травня частково утримували бойовики, пов'язані з угрупованням "Ісламська держава". У цьому фото Джеса Аснара вражають дві речі: по-перше, композиція, яка надає світлині ефект живопису, а по-друге, як сам акт селфі олюднює тих, хто перебуває в епіцентрі конфлікту, який здається дуже далеким.
Спочатку Девід Бекер мав знімати музичний фестиваль Route 91 Harvest у американському Лас-Веґасі. Але щойно на фестивалі спалахнула стрілянина, він різко перемкнувся на документування цієї жахливої трагедії. Серед новинних фоторепортерів існує думка: якщо твій знімок недостатньо вдалий, то це тільки тому, що ти був недостатньо близько до місця події. Сила цих зображень показує, наскільки близько Давид наблизився до відзнятого і яку мужність проявив, кинувшись у самий епіцентр стрілянини.
Спочатку Девід Бекер мав знімати музичний фестиваль Route 91 Harvest в американському Лас-Веґасі. Але щойно на фестивалі спалахнула стрілянина, він одразу перемкнувся на документування цієї жахливої трагедії. Серед новинних фоторепортерів є думка: якщо твій знімок недостатньо вдалий, це тільки тому, що ти був не досить близько до місця події. Ці потужні зображення показують, як близько Девід підійшов до відзнятого і яку мужність виявив, кинувшись в епіцентр стрілянини.
Співачка Ріанна відвідує показ фільму в рамках Каннського кінофестивалю. Цю сцену, ймовірно, зазнімкували сотні фотографів, але ефект зі світлом на червоній доріжці, який використав Трістан Ф'ювінгс, просто надзвичайний. Він робить фото неймовірно красивим.
Співачка Ріанна відвідує показ у рамках Каннського кінофестивалю. Цю сцену, ймовірно, зазнімкували сотні фотографів, але ефект зі світлом на червоній доріжці, який використав Трістан Ф'ювінгс, просто надзвичайний. Він робить фото неймовірно красивим.

Загрузка...

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі