На Волині презентували книгу дисидента «Барвінок у снігу»

Джерело: Волинь-нова

Учора у Ківерцівському краєзнавчому музеї відбулася презентація книги «Барвінок у снігу» відомої на Волині громадської діячки, заслуженої вчительки України Олесі Ковальчук.

На зустріч з автором поетичної збірки прийшли шанувальники її творчості — ківерцівська інтелігенція, колеги-педагоги, школярі, представники влади. Голова райдержадміністрації Валерій Ткачук та його перший заступник Юліан Таранчук подякували Олесі Григорівні за активну громадянську позицію, привітали  її – колишнього депутата районної ради – з Днем місцевого самоврядування.

Урочистість проходила у рамках відзначення 75-річчя створення УПА.

Науковий співробітник музею Галина Слатініна розповіла про життєвий шлях Олесі Ковальчук – дисидента 60-х, людини-патріота.

Олеся Григорівна поділилася з присутніми спогадами, думками, щирим уболіванням за долю України. Їй, досвідченому педагогу, було приємно, що і представників молодого покоління зацікавила ця зустріч. Зокрема, інформацією про учасників визвольних змагань села Городище Ківерцівського району поділився учень місцевої школи Павло Михалевський. Про долі репресованих родин розповіли завідувач філією бібліотеки села Муравище Марія Михайлюк та директор ЦБС Любов Михальчук.

Присутні переглянули документальний фільм «На поклик ідеалу», що був створений за матеріалами політичної біографії Олесі Ковальчук, послухали пісні на її тексти.


Загрузка...

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі