Двох працівників ДАІ судитимуть за видобуток бурштину

Джерело: Прокуратура Волинської області
  1. Новина відноситься до:

Командира та старшого інспектора взводу з обслуговування стаціонарного посту № 2 роти ДПС ДАІ, підпорядкованої УМВС України у Волинській області, обвинувачують в організації незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення, а також зловживанні владою.

У результаті досудового розслідування кримінального провадження за фактом незаконного видобування у травні цього року бурштину групою осіб на території Маневицької селищної ради з'ясувалося, що організаторами цього промислу були саме працівники Державтоінспекції, повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

Вони придбали мотопомпи для гідророзмиву грунту й у ніч з 12 на 13 травня цього року забезпечили доправлення бурштинокопачів, щодо яких досудове розслідування нині здійснюється в іншому кримінальному провадженні, до місця видобування «сонячного каміння».

Незаконний промисел припинили правоохоронці. Під час огляду місця події у зловмисників вилучили п’ять мотопомп із обладнанням, призначеним для видобування бурштину-сирцю, а на місці вчинення злочину виявили осіб з числа членів злочинної змови, загальне керівництво якими здійснювали працівники ДАІ.

Відповідно до інформації Державної екологічної інспекції у Волинській області, загальна сума шкоди, завданої державі внаслідок самовільного землекористування та зняття родючого шару ґрунту без спеціального дозволу, становить майже 74 тисяч гривень.

Наразі правоохоронців відсторонили від посад, які вони обіймали.

Задля забезпечення відшкодування завданих ними збитків накладено арешт на майно одного з обвинувачуваних. Тепер – слово за судом.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі