Легендарний луцький «Тартак» презентував новий альбом

Легендарний луцький «Тартак» презентував новий альбом

2 грудня, в день свого 21-го Дня народження гурт презентував для своїх прихильників дев’ятий альбом «Антартактида, Ч. 2» в київському «Сентрумі». Нові пісні вже доступні для прослуховування тут.

Дев’ять альбомів, десятки хітів, більше сорока відеокліпів, ціла армія фанатів по всій Україні та за її межами, позитивні емоції, та цілі історії - це більш ніж гідний результат двадцятиоднорічної щоденної роботи легендарного гурту «Тартак».

Уже кілька десятків років «Тартак» є справжнім брендом, який асоціюється з Волинню. Окрім якісної української музики гурт пропагує українську музику, любов до України та здоровий спосіб життя.

За всю свою історію існування учасники гурту «Тартак» завжди займали гідну позицію відносно різних політичних процесів в Україні та не боялись висловлювати свою думку, навіть, коли це могло мати для них негативні наслідки.

Останні кілька років, лідер гурту Сашко Положинський, серед не багатьох українських виконавців, є частим гостем на Сході України. Хоча цього не афішує, але постійно проводить концерти для наших солдатів, які перебувають в АТО, а це, погодьтесь, варте поваги земляків.

Отож, творчий старт «Тартака» відбувся в 1996 році, саме тоді луцький проект взяв участь у відбірковому турі фестивалю «Червона Рута», де вперше тріумфував і став став лауреатом 1-ї премії в жанрі танцювальної музики.

Після перемоги на фестивалі, в 1998 році «Тартак» їде на свої перші всеукраїнські гастролі як переможець «Червоної Рути». Тоді в складі гурту були Сашка Положинського, Василь Зінкевичі-молодший, Андрій Благун  та Андрій «Муха» Самойло.

Запис першого дебютного альбому «Демо графічний вибух» тривав три роки, але сподівання і затрачені зусилля цього коштували, альбом мав неабияку популярність серед української молоді. Станом на сьогодні гурт випустив вже дев’ять студійних альбомів, а це: «Демо графічний вибух» (2001), «Система нервів» (2003), «Музичний лист щастя» (2004), «Гуляйгород» (2005), «Сльози та соплі» (2006), «Опір матеріалів» (2010), «Сімка» (2012), «Ввічність» (2015), «Антартактида, Ч. 2» (2017).

Сучасний «Тартак» - це незмінний фронтмен, вокаліст та автор текстів лучанин Сашко Положинський, бас Дмитро Чуєв, гітара Антон Єгоров та барабани Ярослав Вільчик.

Серед останніх відео робіт легендарного луцького гурту, кліп на спільну пісню «Знаєш мій день», який був презентований 21 листопада спільно з Арсеном Мірзояном на каналі Youtube.


 

Офіційна сторінка    Facebook    Instagram    Youtube 
 


 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Тетяна ЯЦЕЧКО-БЛАЖЕНКО

Коментарі