Волинянка малює картини «під ліхтарик»

Джерело: ВолиньPost

 

27-річна мешканка села Видричі Камінь-Каширського району Наталія Васіна протягом майже всього життя має тяжку форму цукрового діабету. Хвороба дала ускладнення і нині дівчина погано бачить, та попри це вона не припиняє малювати – робить це, присвічуюючи собі ліхтариком.

Мама дівчини Валентина розповідає, що цукровий діабет першого типу у Наталі виявили, коли дівчинці був лише 1 рік та 11 місяців. Відтоді вона живе з недугою, але «знайшла» себе у творчості – з самого дитинства у Наталі надзвичайний талант до малювання. 

«Вона ще колися як в дитячій лікарні лежала, то постійно якісь замальовочки фарбувала, з різних книжечок змальовувала рибок. Всі казали, що гарно малює», - пригадує мама. Її дочка з того часу навчилася малювати олівцями, гуаашю та фломастерами, і найбільше любить зображувати пейзажі, тварин та казкових персонажів.

У селі давно знають про Наталчину любов до малювання. Так, до двохсотріччя від Дня народження Тараса Шевченка дівчині доручили відповідальну місію – малювати портрет Кобзаря та пейзажі для оформлення. Зрештою, більшість своїх малюнків волинянка роздарувала усім, хто просив. Підприємець, яка тримає магазин у Видричах, побачила у магазині ксерокопії малюнків та забрала чимало творів до Луцька – мама Наталі радіє, що жінка хоче зробити виставку творінь її дочки.

Нині дівчина малює не так часто, як би хотілося - через хворобу у Наталі сильно впав зір. Якщо правим оком ще бачить краще, то з лівим ситуація геть невтішна. Попри це, вона не залишила свого хобі.

«Зараз вона рідко малює, бо зір поганий. Тому тепер мусить присвічувати собі ліхтариком. Малює «під фонарик». Але як вона це любить – он вчора щось сиділа там, вовка малювала», - пригадує мама. Тепер її дочка потребує оперативного втручання, аби поліпшити зір.

«Нам вже давно пропонують операцію, але вона відмовляється, каже «може я зовсім не зможу малювати», - підсумувала Валентина Васіна.
 

Малюнок Наталії Васіної

Малюнок Наталії Васіної

Малюнок Наталії Васіної

Малюнок Наталії Васіної


Загрузка...

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі