85 років з початку Голодомору: українці вшановують пам'ять жертв

Джерело: УНІАН

В Україні сьогодні вшановують пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років.

Цього року виповнюється 85 років організованому комуністичною владою колишнього СРСР геноциду українського народу – Голодомору 1932-1933 років.

Україна з посиланням на дані науково-демографічної експертизи стверджує, що загальна кількість людських втрат від Голодомору 1932–33 років становить 3 мільйони 941 тисячу осіб, а втрати українців у частині ненароджених становлять 6 мільйонів 122 тисячі.

Згідно з іншими джерелами, у пікові місяці Голодомору щохвилини в Україні помирало 24 людини, щогодини – 1 тис. 440, щодоби – 34 тис. 560. Таким чином, загинули 4,5 млн українців.

У Києві та інших містах України відбудуться жалобні заходи із вшанування пам’яті жертв Голодоморів, Світовий конгрес українців організовує вшанування у багатьох країнах світу. 

О 16.00 разом із загальнонаціональною хвилиною мовчання відбудеться вже традиційна громадська акція «Запали свічку пам’яті». Кожен громадянин може запалити свічку і встановити її на підвіконні (чи на балконі), ушанувавши таким чином пам’ять мільйонів українців, яких було вбито голодом в Україні.
 


Загрузка...

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі