В Угринові освятили оновлений храм

Джерело: Волинська єпархія

У церкві Воздвиження хреста Господнього с. Угринів Горохівського деканату митрополит Луцький і Волинський Михаїл відправив чин оновлення храму та Божественну Літургію. Зокрема, освячено новий іконостас – копію старого, що майже повністю розсипався, – та відновлені розписи.

Привітавши учасників свята з важливою подією, архієрей у проповіді наголосив на важливості шанування насамперед тих ікон, які мають безпосереднє відношення до нашої землі. Разом із цим владика нагадав: через реліквії ми проявляємо шану і любов до Божих угодників, з якими хочемо поєднатися та в яких просимо заступництва. Слід не забувати, що ми кланяємося не іконам, як матеріалу з якого вони зроблені, а вшановуємо тих, кого на них зображено, звернув увагу високопреосвященний.

Із керуючим єпархією молилися декани: горохівський – протоієрей Андрій Сидор, луцький районний – протоієрей Володимир Присяжнюк, настоятель парафії священик Микола Сегет духовенство цих благочинь, голова ОТГ Світлана Соколюк, багато інших мирян.

На завершення Служби владика Михаїл вручив головному жертводавцю Андрієві Тураку цергову церковну нагороду.

Перша згадка про дерев’яний храм Воздвиження Хреста Господнього відноситься до XVII ст. Відомо, що в 1797 р. до Воздвиженської церкви було приписано 50 дворів, 299 парафіян. З роками, коли церква почала руйнуватися, збудували новий цегляний храм, який освячено 1854 р., про що свідчить напис на дошці іконостаса, який виготовляли протягом 1858–1868 рр.

У 1961 р. радянська влада закрила храм, зробивши з нього зерновий склад.

2 вересня 1989 р. Божий Дім знову освятили. 23 жовтня 2014 р. громада покинула Московський Патріархат, увійшовши до Київського.

Загрузка...

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі