Відбудеться фестиваль живої історії

Джерело: platfor.ma

Фестиваль живої історії відбудеться 1–2 грудня і збере досвід учасницьких практик публічної історії – роботи зі складними темами минулого й історичною спадщиною, що потребує суспільного діалогу та рефлексії.

Фестиваль прагне стати майданчиком для обміну досвідом, як суспільство може осмислювати та опрацьовувати свою «живу історію» – таку, що не має однозначного трактування і до якої прикута  суспільна увага. Це революційні події часів незалежності України, військовий конфлікт на Сході України, окупація Криму, хвиля вимушеного переселення, стихійна та організована «декомунізація» України й навіть травматичні події ХХ століття, ще недостатньо осмислені суспільством.

Фестиваль організовує програма неформальної історичної освіти «Студії живої історії». В межах цієї програми студенти, журналістки, урбаністки, аспіранти, дослідники, дизайнерки, соціологи, громадські активістки втілюють авторські проекти в галузі публічної історії.

Їхні ініціативи стосуються локальної історії міст і сіл, родинної історії, поліетнічного минулого України, радянської спадщини, історії та сучасності радикальних рухів, а також освітніх інструментів роботи з історією. 

Об’єднує їх те, що кожен проект має на меті створювати простір для суспільного діалогу й обговорення складних моментів історії.

У програмі:

- дискусії на теми суперечливої історичної спадщини, зокрема, радянської, досвідів вимушеного переселення та війни, жіночого досвіду конфліктів, сучасних методів комеморації;
- майстер-класи;
- кінопокази;
- театральні вистави;
- перформанси сучасних українських художників;
- презентація збірника, як працювати з історією через освітні проекти, де буде представлений напрацьований студентами програми «Студії живої історії».

Вхід вільний. 

Детальніше можна дізнатись на сайті та фейсбук-сторінці заходу.


Загрузка...

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі