Лауреатом премії Конрада-2017 стала Катерина Калитко

Джерело: Zaxid.net

У 2017 році престижну літературу премію імені Джозефа Конрада виграла вінницька письменниця та перекладачка Катерина Калитко.

Письменниця отримає грошову винагороду розміром 3000 євро, а також можливість піврічного стажування у Польщі в рамках стипендіальної програми Міністра культури і національної спадщини Республіки Польща «GAUDE POLONIA».

Нагадаємо, що до коротких списків премії потрапили також Любко Дереш та Ірина Цілик. Усього на премію було подано 22 кандидатів, яких номінували українські та закордонні культурні інституції, видавництва та приватні особи. До складу журі премії входили Катажина Вензовська, Богдан Задура, Віталій Сич, Євгеній Стасіневич та Ганна Улюра. Врученням нагороди займається «Польський інститут у Києві».

Літературна премія імені Джозефа Конрада-Коженьовського була заснована 2007 року. Раз на два роки її вручають українському письменникові віком до 40 років, незалежно від місця його/її проживання, прижиттєво, за прозову україномовну творчість, що порушує актуальні теми, змушує до рефлексії, розширює знання про інші культури.

Раніше лауреатами премії ставали Тарас Прохасько, Сергій Жадан, Наталка Сняданко, Таня Малярчук та Софія Андрухович.

Катерина Калитко - письменниця і перекладачка. Авторка шести збірок поезій та двох книжок короткої прози, остання з яких, «Земля Загублених, або маленькі страшні казки», вийшла цього року у «Видавництві Старого Лева». Також цього року у видавництві «Discursus» вийшла книжка боснійського письменника Озрена Кебо у перекладі Катерини Калитко - «Сараєво для початківців».

Тексти самої Катерини Калитко перекладені англійською, німецькою, польською, вірменською, литовською, словенською, сербською, італійською та на іврит.


Загрузка...

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі