У Луцьку презентували історико-туристичний путівник «Шлях Гедиміновичів»

Джерело: Відділ інформаційної роботи Луцької міської ради

У Луцьку презентували  історико-туристичний путівник «Шлях Гедиміновичів»

 

 

Сьогодні в Художньому музеї відбулась презентація історико-туристичного путівника «Шлях Гедиміновичів».

 
 
 

У ній взяли участь секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Григорій Пустовіт, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Литва в Україні Марюс Януконіс, керівники виконавчих органів Луцької міської ради, студенти,представники ЗМІ.

 
 

Гриторій Пустовіт сказав, що сьогоднішня подія символізує як історичний шлях, так і шлях у майбутнє. “Шлях Гедиміновичів — це те, що нас поєднує з Литвою, Європою. Литовська Республіка завжди була союзником України. Цей незримий зв’язок між нашими країнами триває століттями. Саме вони підтримують нас зараз, засуджуючи агресію з боку Росії. Я хотів би, щоб сьогоднішня презентація працювала не лише в історичному напрямку, а й напрямку перспективи подальшої співпраці та дружніх стосунків”, - резюмував він.

 
 
 

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Литва в Україні Марюс Януконіс розповів, що ціллю проекту було об’єднати міста України, Білорусі, Польщі, Литви, які мають спільну історію. Також він додав, що окрім наукової, путівник має також туристичну мету.

 
 
 
 

У 2012 році Луцьк став містом-учасником проекту «Шлях Гедиміновичів». Ініційований цей проект низкою українських міст, музеїв та історико-культурних заповідників, історично пов'язаних з культурною спадщиною Великого Князівства Литовського, Руського і Жемайтійського та династією Гедиміновичів. Стратегічною метою проекту є створення сучасного міжнародного туристичного продукту, який би в перспективі отримав загальноєвропейське визнання і був включений до переліку культурних шляхів Ради Європи.

Довідка. За ініціативою Луцької міської ради, ряд міст та музеїв-заповідників Волинської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей наприкінці 2012 року домовилися про створення спільного туристичного маршруту «Шлях Гедиміновичів», а також об’єднання зусиль для його промоції та просування на національному та європейському туристичних ринках. З метою реалізації проекту з 2013 року діє Асоціація органів місцевого самоврядування «Шлях Гедиміновичів».

На сьогодні проект об'єднує 22 міста та райони із п'яти країн: Україна, Білорусь, Польща, Литва, Чехія.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі