Стильний Ковель 1930-х. Фото

Джерело: ВолиньPost

Запрошуємо вас познайомитись із новою знахідкою світлин із міжвоєнного Ковеля. Деякі кадри є дуже рідкісні, бо показують як зблизька виглядали фасади ковельських магазинів та фотоательє, такі знахідки раніше не зустрічались.

На фото ми бачимо стильних ковельчанок в капелюшках, рукавичках, хутрі та перлах. Чоловіки теж швидше нагадують лондонських джентльменів. У 1930-х роках зароджується більш практична і стримана мода на відміну від моди безтурботних «золотих двадцятих». 

Показна розкіш поступилася місцем нової елегантності і це можемо навіть прослідкувати на фото з Ковеля. Погодьтесь, весільні фото заслуговують особливого захвату, адже образ нареченої продуманий до дрібниць і нічим не поступається сучасним модницям. Навіть наречений тримає в руках білі рукавички.
 

Стильний Ковель 1930-х: ательє, капелюшки, перли. ФОТО

Стильний Ковель 1930-х: ательє, капелюшки, перли. ФОТО

Саме в міжвоєнний період підвищується не лише якість життя, а й готового одягу, моду якого формував Голлівуд. Кого вам нагадують ковельчани на фото? Так, героїв тогочасних голлівудських фільмів. Зверніть увагу на світлину чоловіка, який сидить в кріслі, і пошукайте міжвоєнне фото актора Кларка Гейбла, який був ідеалом та взірцем для наслідування в 1930-х.

У великих волинських містах також з'являються фірми, які торгують за допомогою каталогів поштою, вони поширювали популярні моделі одягу в мільйонах екземплярів. Друге питання, що це могли собі дозволити не всі. 
 

Стильний Ковель 1930-х: ательє, капелюшки, перли. ФОТО

Запрошуємо вас прогулятися по вуличках Ковеля 1920-1930-х років за допомогою цих раритетних знімків.

Отже, можна сказати, що ковельчани були дуже стильними дев’яносто років тому і їх фото варті уваги нащадків. 
 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Тетяна Яцечко-Блаженко

Коментарі