Романюк «злив» майже мільйон гривень монополістам за 700 метрів тротуару

Ремонт тротуарів на проспекті Соборності обійшовся майже у мільйон гривень. Зокрема, весною у місті почали ремонтувати не лише дороги і мости, а й тротуари.

Ремонт тротуарів на проспекті Соборності обійшовся майже у мільйон гривень. Зокрема, весною у місті почали ремонтувати не лише дороги і мости, а й тротуари. Так, до прикладу, протягом останніх 2-3 місяців активно ремонтується проспекти Відродження, Молоді та Соборності. За дивним збігом обставин саме за пів року до виборів у міському бюджеті відшукались необхідні кошти і міська влада на чолі з Миколою Романюком заходилась ремонтувати міські дороги.

Тож чи не найперше розпочався ремонт тротуарів на проспекті Соборності. Однак, попри великі суми коштів передбачених у місцевому бюджеті на ділянку від Північного ринку до проспекту Молоді, конкурсні торги чомусь не проводилися. Саме тут міська влада заходилась замість звичного асфальтового покриття вкладати тротуарну плитку. Відповідно до проектно-кошторисної документації, виготовленої ДП Волинський ВКП «Укрдіпродор», передбачалось, що вартість робіт сягне 977 234,78 тисяч гривень.

Однак, ТзОВ «Луцькавтодор-сервіс», яке обрали виконавцем робіт, відремонтувало тротуар на цій ділянці проспекту Соборності за 959 тисяч гривень.

Чиновниця переконує громадськість, що при проведенні ремонтних робіт технічний нагляд проводив департамент інфраструктури та туризму Волинської ОДА.

Міська рада повідомила у відповіді на запит, буцімто вартість квадратного метр сірої тротуарної плитки становила 102,5 гривень, червоної – 117. Погодьтеся, це однозначно вище середньоринкових цін. Проте, вочевидь Миколу Романюка це не обходить. Усі розуміють – вибори на носі і треба як побільше видоїти бюджет і якнайбільше набудувати доріг, аби підкупити виборців своїми псевдонапрацюваннями.

Міський голова активно лобіює бізнес-інтереси свого товариша Юрія Ольхового і його підприємства «Луцькавтодор». Про це свідчить низка тендерів, які виграє дане підприємство, в той час, як в місті є й інші не менш професійні будівельні фірми, що пропонують при участі в торгах та на тендерах доволі непогані ціни та умови.

Тут обурює те чому «Луцькавтодор»? Це вже монополісти, яких активно підтримує Микола Романюк. В Луцьку є вдосталь фірм, які виготовляють ту ж саму бруківку, тіє ї ж марки і тієї ж якості. Я візьму нагло привезу під міську раду бруківку – хай в мене Романюк купить її за мільйон. Не бачу в цьому нічого поганого. Окремим можна, а нам ні? Але чомусь саме «Луцькавтодор» отримує гроші. І що найцікавіше - без конкурсу, тендеру чи торгів. Як на мене – то це вже прямий прояв корупції.

Не менш цікавим є і те, що станом на 21 жовтня 2014 року бетонні тротуарні плити (неармовані) випущені відповідно до ДСТУ Б В.2.7-145:2008, які не входять до переліку продукції, що підлягає обов'язковій сертифікації в Україні. Як виявилось, її виготовило ТзОВ «ЛАД Бетон», яке є «дочкою» «Луцькавтодору» з тим же власником - Юрієм Ольховим. На свою продукцію фірма звісно надала паспорт відповідності.

Усе це вказує на те, що міський голова починає працювати лише напередодні виборів. Більше того, Микола Романюк намагається наостанок побільше підсобити своїм бізнес-товаришам лобіюючи їхні фірми на конкурсах та тендерах де «світить» хороше бюджетне фінансування. Тим самим спустошуючи міську казну і створюючи про себе картинку хорошого керманича, який дбає про добробут лучан.

Коментарі