§ Вибираємо правильно кольорові олівці для школярів та малечі

Розвиток дрібної моторики є важливим елементом виховання дитини. Саме тому малювання є обов’язковим предметом шкільної програми. Більш того, йому надають велику увагу ще в дитячих садочках під час виховання самих маленьких. Зараз для нього використовують маркери, фломастери, ручки, але найбільш улюбленими залишаються кольорові олівці - https://germes.one/olivci-c450/. Розглянемо, які саме з них краще обирати для дитячої творчості.

Типи

Щоб зробити правильний вибір цього важливого приладдя, потрібно ознайомитися з його типами. Залежно від складу грифеля кольорові олівці бувають:

  • класичні;
  • воскові;
  • акварельні.

Класичний тип є найбільш традиційним та поширеним. Такі товари широко пропонують як вітчизняні, так і закордонні виробники канцтоварів, серед яких найбільш популярним є Faber Castell. Набори кольорових олівців цього типу зазвичай складаються з 6 - 12 кольорів, але можуть досягати до 48 відтінків. Мають обмежену яскравість, але легко змішуються.

Акварельні різновиди мають стрижень, виконаний з акварельних фарб, спресованих за особливою технологією. Вони не кришаться під час малювання, їхні кольори м’які та насичені. Якщо намочити пензлик та провести ним по паперу з готовим зображенням, воно трохи розмиється та стане схожим на малюнок аквареллю.

Воскові варіанти повністю виконані з природних матеріалів - харчових барвників та натурального воску. Мають насичені відтінки, не потребують частого заточування. Зображення легко видаляється звичайною гумкою. Через те, що весь корпус таких виробів повністю складається зі стрижня, їх рекомендується зберігати у металевому пеналі.

Форма

Кольорові олівці діляться також за формою. Вони бувають:

  • круглі;
  • шестигранні;
  • тригранні.

Саме форма впливає на комфортність процесу малювання. Якщо вона є незручною, у дітей будуть швидко втомлюватись руки. Через це вони можуть навіть втратити інтерес до цього виду творчості.

Поради з вибору

  • Для дошкільнят та учнів молодших класів найкраще підходять класичні олівці, що мають тригранний корпус. Діти можуть утримувати їх, використовуючи лише пальці, а не весь кулачок. До того ж вони не скочуються з парти, не падають і не відволікають дитину.
  • Діти шкільного молодшого віку часто надмірно натискають на папір, через що стрижні ламаються. Тому для них бажано використовувати олівчики діаметром в 1 см, на відміну від стандартного розміру в 0.7 см.
  • Учням молодших класів та дошкільнятам легше користуватись м’якими олівцями. Це дозволяє їм докладати менше зусиль для створення малюнка.
  • Учням середніх класів бажано вибирати тверді олівчики з тонкими грифелями, що допоможе створювати зображення більш точно та детально.
  • Для майбутніх художників, що навчаються в художніх школах та використовують мольберти, більше підходять акварельні та воскові вироби. Набори для творчості у цьому випадку містять також різноманітні аксесуари, папки для малюнків, творчі щоденники.
  • Для всіх вікових категорій необхідною умовою для використання цих виробів є безпека. Потрібно переконатися, що вони не містять шкідливих матеріалів таких, як токсичні барвники або свинець.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі