§ Поради щодо вибору вин до новорічних свят та які саме вина замовити на vino.ua

Коли ми думаємо про те, як проводити різдвяні та новорічні свята, варто починати зі страв і вибору вин. Є ті, хто щороку готує одні й ті ж страви, і ті, хто любить експериментувати. Справа в тому, що пристрасть до смачної їжі часто ризикує поставити вино на другий план, як деталь в останню хвилину. Помилка на думку тих, хто, як і ми, переконаний, що хороше вино має таке ж значення, як і їжа, у складанні меню та є фундаментальним для покращення смаку страв. Отже, ось наші рекомендації щодо найкращих вин на Різдво та Новий рік. І, до речі, придбати кращі вина до ваших свят ви можете на нашому сайті vino.ua, або ж в мережі оффлайн магазинів.

Як вибрати вино відповідно до меню

Необхідною передумовою є те, що вина повинні обиратися на основі меню. Отже, перш за все слід розрізнити що саме ви будете гоувати - буде більше рибних чи м'ясних страв. Відповідно до цього потрібно обирати вина правильної сили та насиченості, щоби підреслити смак основних стра.

Святковий тост для всіх

У будь-якому випадку вітальний тост це одна із невід'ємних частин свята: тому тут слід уважно підійти до вибору вина для тосту. І , звичайно ж, найкращим вибором стане ігристе вино. Гарною ідеєю може бути ігристе вино брют, наприклад просекко, кава чи франчакорта. Ці вина стануть універсальним вибором і подобаються майже всім. Якщо хочеться обрати більш яскраве і ароматне з фруктовими та квітковими відтінками, то слід обрати просекко. Якщо ж хочеться більш тонких та хрустких но, то зверніть увагу на іспанську каву, що виробляється за класичною технологією. Справді здивувати своїх гостей ви можете подачею франчакорти. Це надзвичайно витончене, тонке та свіже вино, що має багаті відтінки фруктів та пікантні хлібні ноти.
Шампанське завжди буде вдалим вибором і кожен топ вин до новорічних свят автоматично включає це ігристе вино. Благородна класика та елегантність - інші слова тут зайві.

Кращі вина до різдвяних та новорічних закусок

Для тих, хто має рибне меню, тобто перші страви з морепродуктів або риби, а також овочі та свіжі сири, рішенням може бути злегка солодке ігристе вино, наприклад Prosecco Extra Dry. А ще цікавіше - подати рожеве просекко. Ті, хто вважає за краще почати з в’яленого м’яса і зрілих сирів, можуть вибрати досить молоде червоне вино, наприклад, Барбера або Піно Нуар.

Тим, хто готує першу страву з риби, доведеться вибирати вино відповідно до «кольору» соусу: до томатної заправки, що має більш кислу основу, можна додати ароматне біле вино, наприклад Вердіккіо, а білий рибний соус ідеально підійде до сухого білого вина, наприклад, до Совіньйон Блан. Але з м’ясними першими стравами, якщо вони досить ситні, як лазанья, або приправлені помідорами, ви можете обрати червоне вино середньої міцності та кислотності, як к’янті. Але червоні вина - це не єдині партнери до м’ясних перших страв: білі соуси потребуватимуть насиченого білого вина, наприклад, Верментіно, тоді як фаршировані макарони, такі як традиційні тортелліні в бульйоні, гарно пасуватимуть з червоним Lambrusco.

І ще декілька рекомендацій

Критерій складна страва - багате ароматне вино, проста страва - зрозуміле та просте вино поширюється і на рибні, і на другі страви. Таким чином, приправлені та жирніші страви потребують пляшку білого вина зі складним та багатим букетом, наприклад Гевюрцтрамінер з Ельзасу, а більш прості страви, такі як риба на грилі, підійдуть до делікатних білих вин. Однак чудові червоні вина з’являться, коли настає черга традиційних м’ясних страв, таких як печеня або фаршироване м’ясо: з цими стравами чудово поєднуються червоні вина Barolo, Barbaresco та Amarone. З дичиною вибір буде дещо іншим і впаде на менш структуровані та більш питні червоні вина, такі як Nebbiolo.

Кращі вина для десертів

Нарешті, які десертні вина найкращі на Різдво та Новий рік? Навіть якщо не всім це подобається, десерт вимагає десерту. Також в цьому випадку вино буде вибиратися виходячи з інгредієнтів десерту. Наприклад, дріжджові десерти, такі як пандоро та панеттоне, ідеально поєднуються з білим десертним вином, таким як Passito di Pantelleria, тоді як десерти на основі шоколаду найкраще поєднуються з червоним солодким вином, наприклад, Barolo Chinato Fontanafredda.

Висновок

Ми сподіваємося, що наші поради допоможуть вам при виборі, або ж підкинуть вам кілька свіжих ідей. І не забувайте експериментувати зі смаками та розширювати свої смакові горизонти!


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі