§ Як лікувати діарею

 

Бактерії та віруси живуть з людьми поруч, і навіть населяють організм людини. Деякі бактерії необхідні для життєдіяльності та створюють корисну мікрофлору кишківника. Але є й шкідливі віруси та патогенні мікроорганізми. Вони тільки й чекають ослаблення імунітету, щоб атакувати організм та заселити його своїми колоніями.

Такі патогени викликають доволі неприємні симптоми. Інфекційна діарея з’являється в результаті ураження організму вірусами гепатиту А, ротавірусів, бактерій шигели, сальмонели та інших. Захворювання супроводжується різноманітними розладами травлення, зокрема нудотою та блюванням. Може підвищуватись температура, в результаті зневоднення виникають критичні стани, особливо у немовлят. В таких випадках потрібно негайно звертатись в інфекційні стаціонари. При симптомах харчових отруєнь призначають антидіарейні мікробні препарати, які можна придбати на сайті https://liki.ua/shop/brands/lineks-6535 за прийнятними цінами. Такі лікарські засоби допоможуть при бактеріальних та вірусних інфекціях травного тракту. Також ліки потрібні для налагодження функцій ШКТ після прийому антибіотиків чи інших синтетичних протимікробних препаратів.

Чим небезпечна діарея

Збудники кишкових інфекцій дуже легко проникають в організм. Вони присутні у навколишньому середовищі та стають активними у теплі сезони. Найчастіше інфікування відбувається через:

  • порушення особистої гігієни;
  • брудні руки;
  • заражені харчові продукти;
  • порушення санітарних норм в суспільних місцях та закладах харчування;
  • недостатнє очищення питної води.

Діарея призводить до швидкого зневоднення організму, яке є дуже небезпечним. Тіло людини потребує достатньої кількості рідини для підтримки життєдіяльності. Для маленьких дітей втрата великого відсотка рідини стає смертельною. Тому при діареї варто приймати засоби для відновлення водно-електролітного балансу.

Коли діарея є небезпечною для життя

Діарея та інші порушення травлення можуть сигналізувати про різні хвороби. Деякі кишкові інфекції на кшталт дизентерії, сальмонельозу, холери потребують лікування в стаціонарі. В домашніх умовах старші діти та дорослі можуть лікуватись лише від харчових отруєнь, ротавірусів та незначних розладів травлення.

При виявленні крові у випорожненнях, стійких підвищеннях температури, різких болях у животі, нестримному блюванні або втраті свідомості потрібна негайна медична допомога в умовах інфекційного стаціонару. Тут рахунок може йти на години, особливо коли йдеться про малих дітей. Бережіть себе і своїх близьких, дотримуйтесь елементарних правил гігієни та будьте завжди здорові.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі