§ На нас чекає нова епоха мобільного геймінгу

Осінні презентації здобутків таких технологічних лідерів ринку як Apple, Samsung, Google чи Xiaomi мають одну спільну деталь - усі вони так чи інакше у своїх нових моделях смартфонів серйозну увагу приділяють мобільному геймінгу, намагаючись вивести його на новий рівень завдяки потужним технічним характеристикам.

 

 

Смартфон - нова консоль

Мобільний геймінг в останні 10 років зайняв власну нішу, яка мала свої специфічні особливості. Окрему популярність серед мобільних ігор здобули так звані тайм-кілери, тобто ігри, які покликані буквально вбивати час. Простота цих ігор пояснювалася в тому числі й потужністю смартфона, який довгий час не здатний був відтворювати картинку належної якості та “тягнути” великі ААА-проєкти. Їх скоріше використовували для азартних ігор, які зовсім є зовсім невибагливими до характеристик девайсу - грати у ВІП Казино, обертаючи барабани дозволяє буквально будь-який.

У 2023 році однією з перших про свої наміри розширити кордони мобільного геймінгу заявила Apple. Початок цьому поклав вихід нового Iphone 15 Pro, обладнавши його потужним процесором A17 Pro, що може впоратися із масштабними проєктами ігрової індустрії, які до цього були доступні хіба що на консолях.

Не забарилися і конкуренти - нові смартфони від Samsung, Google та Xiaomi також стають в один ряд за званням найкращого ігрового смартфона, тож вже у найближчому майбутньому ця індустрія має змінитися докорінно.

 

 

Чого чекати?

Збільшення потужностей смартфонів, що спостерігається рік від року, не може не позначатися і на виробництві мобільних ігор. Вони створюються за допомогою нових технологій, серед яких виділяються:

  • “Хмарний” геймінг;
  • Блокчейн;
  • Доповнена реальність (згадайте Pokemon Go);
  • Розвиток 5G неодмінно покращить мобільні ігри онлайн.

Втім вже сьогодні користувачі смартфонів останніх моделей можуть запустити ігри рівня Resident Evil 4 або ж Assassins Creed Mirage.

Проте аналітики не виключають і виникнення деяких проблем. Наприклад, за статистикою більший відсоток людей все ж купує смартфони з невеликим обсягом внутрішньої пам'яті просто через економію, тоді як об'єм майбутніх мобільних ігор може відчутно зрости. В такому випадку більшості доведеться обмежуватися 1-2 іграми. 

Прямо зараз ми спостерігаємо, як компактність та мобільність знову перемагає - якщо ринок мобільного геймінгу буде розвиватися такими темпами, то не виключено, що зможе на рівних конкурувати чи ставати альтернативою ігровим консолям, чи ПК. Навряд чи таку мету переслідують розробники сучасних смартфонів, проте акцентована увага на розвитку саме мобільного геймінгу, схоже, вже перетворилась на тренд.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі