§ Процес імплантації зубів: все, що варто знати

У сучасному світі, де здоров'я та зовнішній вигляд мають величезне значення, імплантація зубів стала одним з найефективніших та найбезпечніших методів відновлення зубного ряду. Стоматологічна клініка DentaDerm поділилась із нами своїми знаннями та досвідом у цій сфері. Тому сьогодні ми розкажемо, як проводиться імплантація зубів та як до неї підготуватися. 

Як виконується імплантація зубів?

Імплантація зубів — це процедура заміщення втраченого зуба штучною конструкцією. Ця конструкція складається з імпланта, який вживляється в кісткову тканину, та коронки, яка кріпиться до нього за допомогою абатмента. Тип імпланта обирається лікарем-стоматологом індивідуально, з огляду на клінічну картину.

Покроково, процес імплантації зубів виглядає так:

  • Огляд та консультація. Перш ніж розпочати процес імплантації, стоматолог проведе детальну оцінку вашого стану та здоров'я зубів. За допомогою інструментальних методів, таких як комп'ютерна томографія, будуть зроблені зображення для точного планування процедури.
  • Підготовка ротової порожнини та встановлення імпланта. Процедура зазвичай проводиться під місцевою анестезією, тому ви не відчуватимете ні болю, ні дискомфорту. У більшості випадків, після встановлення імпланта необхідний певний час для його інтеграції з кісткою. Часто — до 2 місяців, тому імплантація не проводиться за один візит до дантиста.
  • Встановлення абатментів. Абатменти — це конструкції, які кріпляться до імплантатів та слугують базою для фіксації коронок або мостів.
  • Фіксація протезів. На останньому етапі стоматолог встановлює протези, які будуть виготовлені індивідуально для вас. Це можуть бути одиночні коронки або мости.

Ось і все, процедура проведена! Тепер ви знову можете насолоджуватися красивою та здоровою посмішкою. Сучасні зубні імпланти — дуже довговічні. Вони не втрачають своїх характеристик десятиліттями, і часто служать пожиттєво. Достатньо лише правильно доглядати за ротовою порожниною та вчасно відвідувати дантиста.

Як підготуватися до імплантації зубів?

Детальні медичні рекомендації з підготовки вам обов'язково надасть лікар. Проте є загальні правила, яких варто дотримуватися. Подбайте про те, щоб після операції ви мали достатньо часу для відпочинку. Напередодні добре виспіться, поїжте. Не рекомендується за день до імплантації вживати алкогольні напої. Якщо ви маєте алергію на анестетики чи інші медикаменти, обов'язково повідомте про це лікаря.

Бажаємо вам міцного здоров'я!


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі