§ Повернися до витоків: книги для глибокого вивчення історії

Науково-історичні книги теж бувають із гумором та перчинкою. "Європа. Історія" у виконанні Нормана Дейвіса – суміш історичних деталей та анектодичних випадків, що разом формують справжню картину процесів розвитку європейських держав, суспільного устрою та ролі кожного громадянина в них. 

Кращі книги для вивчення історії України для початківців від Діда Свирида – легкі для сприйняття томи про зміни на українських землях. Історичні персонажі тут максимально наближені до читача, ведуть діалоги, доповнені детальними описами наукових фактів легкою мовою. Зацікавилися? То скоріш по книги "Історія України від Діда Свирида" у трьох томах! 

Історія України від Діда Свирида Комплект Книга 1, 2, 3 Перша Друга Тр: 1  050 грн. - Книги / журналы Киев на Olx

Історичні документальні книги-білінгви дозволяють робити соціокультурну спадщину нашої країни доступною для вивчення по всьому світу. "Чорнобиль. Етюди з натури" Олега Векленка є важливим доробком, адже містить спогади сучасника тих подій з фотографіями, малюнками та описами страшних реалій ядерної катастрофи, наслідки якої відгукуються і досі. 

Бажаєте почитати кращі книги з історії Канади? Легко! Крейг Браун зміг вмістити в одній книзі періоди становлення цієї країни від початку первісних часів до 2000х років. "Ілюстрована історія Канади" є насиченим посібником, що познайомить із цікавинками з життя канадців, щедро приправить це науковими тезами та додасть насолоди завдяки влучним ілюстраціям. 

Нові книги для шанувальників історії https://book-ye.com.ua/catalog/istoriya/ готові радувати читачів. Книга "SPQR. Історія давнього Риму" Мері Берд насичена як документальними дослідженнями цієї давньої цивілізації, так і брудними подробицями закулісного життя мешканців імперії. Якщо ви любите читати про античну епоху – запрошуємо на сторінки цього видання. 

Культура харчування теж є важливою частиною історичної спадщини. Особливо якщо мова йде про аналіз гастрономічних вподобань найсильніших світу цього. У книзі "Як нагодувати диктатора" Вітольда Шабловського вміщені цікаві бесіди з кухарями відомих політичних діячів, таких як Фідель Кастро, Саддам Хуссейн, Пол Потт та інші. 

Що їли диктатори? - Kyiv Daily «Як нагодувати диктатора»

"Ми не маємо права не бути сильними" – коротка документальна сповідь Андрія Бессараба, учасника російсько-української війни, що потрапляв до ворожого полону. Його спогади та аналіз подій є поглядом зсередини, важливим нагадуванням про важливість відстоювання української ідентичності особливо в часи гібридного протистояння. 

Історія – наука документів. Тож "Архів ранньомодерної української держави" є необхідним надбанням для детального вивчення подій минулих літ. Тут зібрані політичні листи, універсали, договори, військові переписки та доповнення самого автора рукопису Ґолінського польською мовою, що стосуються української держави. 

Один із найкращих документальних репортажів про часи Другої світової "І розверзлося пекло... Світ у війні 1939-1945" Майкла Гейстінґса вражає детальністю та масивним територіальним охопленням. Тут подані звіти з усіх куточків, що були захоплені війною, описи боїв, листування та щоденники, портрети діячів, спогади та цитати, фотографії та коментарі. 

Археологічна розвідка Леоніда Залізняка "Стародавня історія України" дозволяє детально реконструювати етапи розвитку первісної людини на території Європи та зокрема України починаючи з пізнього палеоліту, коли з'явився праобраз людини сучасної, більш розвинена форма гомінід. Графічні зображення також чудово доповнюють текстовий матеріал. 

 


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі