§ Solana криптовалюта: що потрібно знати про головного конкурента Ethereum

Попри різноманіття криптовалют, справді чудових активів не так багато.Здебільшого розробники просто копіюють напрацювання успішних проєктів для того, щоб отримати прибуток. Зазвичай такі проєкти не привертають особливу увагу криптоспільноти, а інвестори не бачать сенсу вкладати кошти в одноманітні проєкти без особливого потенціалу до зростання.

Зовсім інше ставлення до сміливих проєктів, які пропонують інноваційні рішення для всієї індустрії. До таких криптовалют належить і Solana (SOL). Дізнаймося, чим так цікава ця монета й чому багато хто вважає її вбивцею Ethereum.

Що таке Solana (SOL)?

Проєкт Solana був створений у 2017 році колишніми співробітниками Qualcomm Анатолієм Яковенком, Грегом Фіцджеральдом, а також кандидатом наук та фахівцем з Data Science Еріком Вільямсом. Бета-версія системи та нативна криптовалюта SOL були запущені вже у 2020 році. Творці проєкту називають своєю основною метою скорочення часу, необхідного вузлам блокчейну для синхронізації, або досягнення консенсусу. Підвищення швидкості має допомогти розробникам у масштабуванні децентралізованих додатків і сприяти збільшенню бази користувачів. 

Зараз Solana є одним із найшвидших блокчейнів (приблизно 60 000 транзакцій на секунду). Однак творці блокчейну заявляють про перспективи досягнення швидкості 710 000 транзакцій за секунду. 

Досягнення високої швидкості роботи відбувається завдяки поєднанню стандартного Proof of Stake (PoS) та розробленого Анатолієм Яковенком Proof-of-History (PoH), який дає змогу зробити запис про подію ще до того, як інформацію буде додано до блокчейну. Для підвищення швидкості використовуються й інші інструменти.Як-от протокол Turbine, специфіка якого полягає в необхідності обміну даними не між усією мережею, а тільки між сусідніми нодами. SOL викликає цікавість інвесторів різного рівня своїми особливостями та перспективами. 

Завдяки високій швидкості роботи, масштабованості та низьким комісіям Solana вважається серйозним конкурентом Ethereum.

Яка ціна Солана (SOL)?

На момент підготовки цього матеріалу вартість криптовалюти SOL (Солана курс) становить $9,59 за ринкової капіталізації понад 3,5 млрд доларів США. Ціна активу знижувалася через загальний низхідний тренд та «криптозиму» 2022 року. Водночас варто врахувати, що восени 2021 року максимальна ціна SOL становила $260.

Чи потрібен вам Solana гаманець?

З огляду на популярність SOL, у вас не виникне проблеми вибору відповідного гаманця для безпечного зберігання ваших коштів. Гаманець для криптовалюти може бути холодним (апаратні) та гарячим (програмні). Найбільш зручним способом зберігання SOL є централізовані криптовалютні біржі. Як-от найбільша європейська криптовалютна біржа WhiteBIT.

Функціонал цієї біржі дає змогу не тільки зберігати на балансі SOL, а й отримувати пасивний дохід від SOL. Інструмент «Криптодепозит» надає можливість заробляти до 28% річних.

Також для SOL використовуються такі холодні гаманці як Solflare, Phantom, Sollet та інші. Створивши крипто гаманець для Solana (SOL), ви зможете використовувати криптовалюту зважаючи на власні інтереси та цілі:

  • Зайнятися трейдингом, заробляючи безпосередньо на обміні криптовалют;
  • Використовувати актив, як довгострокову інвестицію з перспективою збільшення капіталу завдяки зростанню курсу;
  • Оплачувати товари та послуги тощо.

Де можна купити криптовалюту Solana?

Завдяки інноваційним рішенням проєкту криптовалюта SOL користується популярністю в інвесторів усіх рівнів. З цієї причини величезна кількість платформ пропонує свої послуги з купівлі та продажу цієї віртуальної валюти. Однак, як ви й самі знаєте, для купівлі криптовалюти треба вибирати надійні платформи, які можуть гарантувати безпеку ваших активів. Найбільш зручними та доступними платформами є централізовані криптобіржі, як-от WhiteBIT.

WhiteBIT — найбільша європейська криптовалютна біржа, створена у 2018 році. На платформі доступна спотова, професійна, маржинальна та ф’ючерсна торгівля. Також у розпорядженні користувача зручні торгові інструменти — швидкий обмін криптовалют, ордери (Market, Limit, Stop-Market, Stop-Limit, OCO тощо), криптодепозит і реферальна програма.

Безпека активів користувачів забезпечується завдяки вжитим заходам: 2FA автентифікації та антифішинговому коду для облікового запису, наявності страхового фонду, зберіганню 96% активів на холодних гаманцях тощо. Усі ці фактори дали змогу біржі отримати рейтинг ААА та увійти до рейтингу кращих з безпеки згідно з аудитом на сайті Hacken від лютого 2022 року.

Серед багатьох доступних на WhiteBIT криптовалют є і SOL в торгових парах SOL USDT і SOL UAH. Для того, щоби придбати SOL, користувачеві необхідно:

  1. Бути зареєстрованим або зареєструватися на біржі.
  2. Пройти KYC-верифікацію та надати інформацію і документи для підтвердження особи. Громадяни України також можуть скористатися сервісом Дія (так процес верифікації швидший).
  3. Поповнити баланс із банківської картки, криптовалютного гаманця або за допомогою одного зі зручних мерчантів. Зверніть увагу, що для того, щоби придбати SOL, на вашому торговому балансі мають бути UAH або USDT.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі