§ Чим відрізняються між собою ортопедичні матраци

Ортопедичні вироби підходять дорослим і дітям. Ними користуються як люди з проблемами хребта, так і ті, хто не хоче їх допустити. Так як матраци мають між собою відмінності, перед їх покупкою потрібно розібратись в асортименті. Це дозволить вибрати варіант, відпочинок на якому буде максимально комфортним.

Основні функції виробів

Підтримуючи хребет у правильному положенні, ортопедичні матраци допомагають у боротьбі з захворюваннями опорно-рухового апарату, профілактиці сколіозу, артриту, остеохондрозу. Завдяки рівномірному розподілу навантаження людина після пробудження не відчуває болю в шиї, спині.

Дехто плутає ортопедичні матраци з анатомічними. Але вони мають дещо інші функції. Тоді як перші максимально підлаштовуються під контури тіла, роблять сон більш комфортним, то другі лише підтримують хребет у правильному положенні.

Якими бувають ортопедичні матраци

Вироби для сну групуються за різними параметрами.

За наявністю пружин

Пружинні моделі можуть складатись із залежних або незалежних пружин. У пружинних моделях високої якості кожна пружина знаходиться у відокремленому міні-чохлі зі спеціального матеріалу. Безпружинні матраци складаються з піни меморі, натурального латексу, кокосової койри. 

За жорсткістю

Існує 5 класів жорсткості, де 1 – найменший, 5 – найвищий. Показник підбирається залежно від ваги, віку користувача, його стану здоров’я. Для маленьких дітей і для виправлення постави підійде жорсткий ортопедичний матрац. Виробами середньої жорсткості користуються діти після трьох років та їх батьки. М’які допомагають розслабитись, знижують навантаження на поперек. Такі варіанти підходять для літніх людей.

За кількістю активних сторін

Двосторонні матраци дозволяють спати на кожній зі сторін, що подовжує термін використання виробів. Моделі з ефектом «зима-літо» передбачають використання певної сторони у відповідну пору року. Зимова сторона прошивається натуральною вовною та максимально зберігає тепло. Для літньої використовується більш легкий матеріал (бавовна) для чохла. Він сприяє терморегуляції в спеку, вбирає надлишок вологи, добре вентилює.

За зонуванням

Опція сприяє підвищенню комфорту під час сну, посилює ортопедичні властивості. У сучасних виробах може бути від 3 до 7 зон.

За типом чохла

Може бути змінним і незмінним. Перші варіанти можна прати, тоді як другі підлягають професійній хімчистці.

За видом матеріалу

Саме від нього залежать жорсткість матраца та його гігієнічні властивості. Знайти моделі у вигляді моноблоків (виготовлених з одного типу наповнювача) і матраци, створені з різних матеріалів, можна на сайті allo.ua в Харкові. Найбільш популярними є вироби з пінополіуретану, штучного латексу й піни memory. Вони максимально адаптуються до вигинів тіла користувача й зберігають свою форму.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі