§ Унікальні відмінності нового iPhone 14 від попередніх версій

Компанія Apple презентувала чотирнадцяту лінійку айфонів, яка зазнала змін у розмірах і дизайні. Базова версія та iPhone 14 Pro мають екран з діагоналлю 6,1 дюймів, моделі Pro Max та Plus – 6,7 дюйма. В моделях Pro зник звичний «чубчик». Замість нього присутній подовжений отвір у верхній частині дисплею посередині. Він отримав назву Dynamic Island та елегантно інтегрований в інтерфейс iOS.

Основні характеристики

Користувачів порадувала 48-мегапіксельна основна камера, яка підтримує запис відео у форматі 4К HDR, в тому числі в режимі «Кіноефект». 

Зручний ультратонкий корпус з округленими кутами залишається фаворитом сучасного дизайну для телефонів. Незважаючи на серйозний витік інсайдерської інформації до презентації, вихід Айфон 14 у 2022 році став сенсацією, за яку не шкода і $800:

  • Редизайн торкнувся славнозвісного чубчика. У версіях Pro тепер це округлий отвір Dynamic Island. Він є частиною інтерфейсу системи, з яким приємно взаємодіяти. Таке рішення кардинально відрізняється від усього, що пропонував ринок до сьогоднішнього дня.
  • Розробники попрацювали також над оперативною пам’яттю, яка збільшилась до 6 ГБ (це на 2 ГБ більше, ніж у попередній версії). 
  • Преміальні моделі з префіксом Pro отримали екран OLED з технологією ProMotion. Він може автоматично змінювати частоту оновлення у діапазоні 10-120 Гц залежно від контенту та освітлення. 
  • Нова функція Always-on-Display дозволяє переглядати потрібні віджети та час на екрані без розблокування. Оновлення екрана 1 раз на хвилину робить функціонал максимально економним.
  • Варіантів «міні» цього разу в лінійці не передбачено. Замість нього – базова версія зі збільшеним екраном і батареєю Plus.
  • Процесор базових версій перейшов з минулого року (отримавши вдосконалення) – це дозволило стримати зростання ціни, яке б неминуче відбулося за умови встановлення нового чіпа.

Можливості нового айфона

Як нові параметри гаджета вплинуть на його роботу?

  • Великий обсяг пам’яті не тільки збільшує функціональні можливості телефону – вони стають безмежні. У кишені вміщується зручний, потужний комп’ютер, на якому можна працювати з будь-якої точки світу, спілкуватись, проводити відеоконференції, слідкувати за подіями. І зберігати дійсно багато даних.
  • Режим енергонезалежності допоможе залишатись на зв’язку навіть в екстрених умовах.
  • Збільшена оперативна пам’ять впливає на швидкість обробки даних. Швидкодіючий гаджет легко «тягне» складні програми з монтажу відео та фото, потужні ігри з найвищими показниками графіки.

Ще однією вишенькою на торті стала опція eSIM. Електронна сімка набуває все більшого попиту, і свіжі гаджети підтримують такі новації. Є один невеличкий нюанс. Справа в тім, що не всі мобільні оператори підтримують такий формат і не всі країни мають такі технології. Тому спілкування може бути обмеженим. Але це ніколи не зупиняло гіганта у сфері виробництва електронної техніки. До магазинів надійде партія з традиційним слотом для нано-карток. Але можливість скористуватися електронною версією завжди залишається.

У масовому продажу смартфони з’являться найближчим часом після презентації. Їх можна замовити в офіційних реселлерів бренду з гарантією від виробника. З часом будь-яка техніка втрачає свої якості, але Apple завжди залишається на висоті. Адже iPhone 14 є символом статусності та прогресу сучасних технологій.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі