§ Booktube: Кращі канали про книжки українською

В україномовному youtube доволі багато каналів, які розповідають про книжки. Звичайно, далеко не всі канали “вистрілюють”. Багато з них припинили діяльність під час війни чи змінили тематику. 

Тож тримайте актуальний список найцікавіших книжкових відеоблогів 2022. Як і гральні автомати, перегляд цих відеоканаів стане вашим улюбленим хобі.

 

 

Що таке Booktube

Поціновувачі читання створили власні жанри у популярних соцмережах. Найвідоміші - це booktube та bookstagram. 

Booktube (book+youtube) - це канали з відеороликами, присвяченими книжковій тематиці. Це можуть бути не лише рецензії. Але й дискуї про жанри, інтерв’ю з письменниками, розпаковки книжкових покупок і т.д.

Bookstagram (book+instagram) - блоги в Інстаграмі, які містять рецензії чи враження блогера від книжок.

 

 

 

 

ТОП-5 кращих книжкових відеоблогів українською

Ми відібрали лише ті канали, які активно працюють над книжковою тематикою після 24 лютого 2022 року. Ті, хто замовк чи переключився на висвітлення війни - на жаль, мимо нашого ТОПу.

  • Фантастичні talk(s). Одного разу зібралися 4 українські письменниці-фантастки… і вирішили започаткувати свій канал на youtube. І не просто канал, а обговорення найцікавіших видань та подій у сфері фантастики. З моменту заснування каналу на нього підписалося вже близько 2000 користувачів. Серед гостів каналу відзначилися Ребекка Кван, Джеймс Корі, В. Е. Шваб та багато інших світових фантастів. Тому, якщо вас цікавить фантастика та фентезі - не приходьте мимо.
  • Grumpy Readerka. Огляди нових українських видань, інтерв'ю з авторами, поради за жанрами та інше - у цьому чудовому блозі. З початком війни, авторка була змушена зробити перерву. Проте недавно вона повернулася, тож підтримаймо Грампі Рідерку переглядами.
  • Вишневий цвіт. Ще один цікавий канал, який відродився після мовчання. Авторка обговорює класику та сучасну українську літературу. Також знімає ролики з іншими букблогерами, оглядає нові видання на українському ринку. Не цурається також коміксів та манги. Все це - з гумором та котиком.
  • Annika blog - дотепна та цікава дівчина, яка багато читає та обговорює прочитане. Анніка не припиняла блогінгу навіть після початку війни, залишившись вірною своїм читачам. 
  • Ksenia Kellerman - найпродуктивніша букблогерка в нашому списку.  Вона не лише обговорює прочитане. Але і проводить конкурси, розказує, як читати швидше, створює свої тематичні списки та ТОПи. На цьому каналі кожен читач знайде для себе щось до душі.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі