§ Як зберігається запис в автомобільному реєстраторі

Автомобільний реєстратор – пристрій, що здебільшого функціонує у автоматичному режимі. Такий підхід застосовують, аби реєстратор був не лише максимально корисним для водія, але й не відволікав його на ручне управління. Саме цьому, на відміну від звичайних цифрових камер, відеореєстратори працюють у режимі циклічного запису. 

Якщо ви потребуєте якісного приладу, що надійно збереже всю необхідну інформацію в разі ДТП, слід звертатися до надійних торгових мереж. Перевірений і з великим асортиментом онлайн-магазин Алло у Рівному пропонує багато моделей електронних гаджетів для комфортного та безпечного керування автомобілем.

Що таке циклічний запис

Сутність циклічного запису полягає в тому, що потік відеоінформації записується у вигляді невеличких роликів. Коли пам’ять пристрою вичерпана, система автоматично видаляє найстаріші записи, замінюючи їх на нові. Таким чином, при заповненій карті пам’яті у вашому реєстраторі завжди є місце під нові відео. Для його звільнення не потрібно займатися видаленням непотрібних фрагментів.

Зазвичай при циклічному записі є можливість налаштування тривалості відеороликів, яка залежно від обраної моделі реєстратора може складати 1, 3, 5 або 10 хвилин. У назві файлів вказується дата і час, завдяки чому вам не доведеться надто довго шукати потрібний момент на відео. 

Додаткові можливості

Купити надійного помічника для запису відео з машини можна швидко та просто, за доступною ціною, відвідавши магазин особисто або замовляючи потрібну техніку та аксесуари в онлайн каталозі. Перш ніж придбати відеореєстратори у Рівному, варто визначити, в чому полягає суттєва різниця між моделями різного класу. 

На пристроях, що оснащені недостатньо потужним процесором або неякісною «прошивкою», між роликами помітні розриви, тривалість яких складає від однієї до п’яти секунд. На дорозі, у випадку екстреної ситуації, важлива кожна секунда, а за проміжок часу у п’ять секунд можна пропустити всю ДТП. Найбільш якісні відеореєстратори:

  • допускають практично не помітні розриви, тривалість яких не перевищує секунди;
  • можуть починати запис нового файлу ще до того, як завершився запис попереднього.

Другий варіант взагалі виключає розриви відеоряду, але в такому випадку з’являються невеличкі повтори на початку кожного ролика.

Захист від видалення

Розглянемо момент, коли необхідно зберегти певний фрагмент від автоматичного видалення. Для цього кращі моделі реєстраторів оснащені спеціальною кнопкою, натискання якої автоматично перемістить останній ролик до окремого сектору пам’яті, захищеного від стирання та перезапису. В разі термінового розвороту, гальмування або удару файл також буде зберігатися, але уже завдяки спрацьовуванню G-сенсору – датчику удару. Але якщо вимкнути режим циклічного запису, ці опції будуть недоступні.

В цілому, режим циклічного запису є достатньо ефективним, тоді як можливі недоліки носять лише вірогідний характер. Саме цьому кращі виробники реєстраторів обирають цей метод у якості основного способу запису та збереження інформації.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі