§ Який догляд обрати для сухої шкіри обличчя?

Суха шкіра на обличчі викликає дуже багато проблем для свого власника. Вона може лущитися, викликати свербіж і інші неприємні відчуття. Тому так важливо підібрати для такої шкіри правильний щоденний догляд.

Яку шкіру вважають сухою?

Сухий тип шкіри виявити дуже просто. Для її власників характерне постійне відчуття стягнутості, відсутність жирного блиску.

Також виявити сухість можна з допомогою тесту. Необхідно вмиватися простою водою і почекати 30 хвилин. Цього часу достатньо, щоб сальні залози виробили жир, кількість якого оцінюється з допомогою сухої паперової серветки.

Якщо у людини суха шкіра, на поверхні не буде слідів вологи. Якщо вони присутні, можна говорити про нормальний тип епідермісу.

Профілактика

Щоб запобігти сухості шкіри на обличчі, необхідно дотримуватися наступних факторів:

● правильне харчування, що передбачає включення в раціон всіх необхідних нутрієнтів;

● додатковий прийом вітамінів для сухої шкіри (спеціальних вітамінно-мінеральних комплексів);

● відмова від шкідливих звичок;

● достатній сон і нормальний режим дня;

● зміна місця роботи, якщо воно передбачає негативні умови праці.

Також на стан шкіри обличчя позитивно впливає раннє виявлення і лікування захворювань внутрішніх органів.

Правила догляду

Для попередження сухості та передчасного старіння шкіри за обличчям необхідно правильно доглядати. Це належить до наступного:

● щоденне очищення епідермісу з допомогою спеціальних засобів;

● ретельне зволоження і живлення шкіри, яке повинно виконуватися кожний день (рано і ввечері);

● глибоке очищення необхідно проводити з допомогою делікатних засобів не частіше 1-2 разів на тиждень (використання агресивних пілінгів недопустиме);

● при догляді за шкірою застосовуються пінки, муси та інші засоби, які не потребують змивання. Це зменшить її контакт з водою, що попередить можливу сухість.

Якщо шкіра на обличчі лущиться і виникає запалення, доречно додатково до основного догляду використовувати спеціальні засоби. Таким являється препарат Бепантен®*, який може бути в вигляді крему, мазі, спрею. Він містить декспантенол, який прискорює процеси регенерації шкіри, загоює мікротріщини та усуває запальний процес. Ланолін в складі препарату виконує захисну функцію. Він запобігає негативному впливу на шкіру зовнішніх факторів (вітру, холодного повітря).

Бепантен®* — це також зволожуючий засіб, який відновлює природний водний баланс епідермісу.

____________________

*Реклама лікарських засобів. Перед застосуванням необхідно обов’язково проконсультуватися із лікарем та ознайомитися з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Зберігати в місцях, недоступних для дітей. Реєстраційні посвідчення МОЗ України: Бепантен, крем для зовнішнього застосування 5% 30 г туба, UA/4157/01/01 від 30.11.2020, Бепантен, крем для зовнішнього застосування 5% 100 г туба, UA/4157/01/01 від 30.11.2020, Бепантен, мазь для зовнішнього застосування 5% 100 г туба, UA/4157/02/01 від 30.11.2020, Бепантен, мазь для зовнішнього застосування 5% 30 г туба, UA/4157/02/01 від 30.11.2020, Бепантен Плюс, по 30 г у тубі №1, UA/7805/01/01 від 08.12.2017, Бепантен Плюс Спрей нашкірний,розч.30мл, UA/7805/02/01 від 08.12.2017

Література:

1. Стопард М.А. «Книга про обличчя і тіло» - Мінськ, 1993.

2. Татура Ю.В. «Догляд за шкірою обличчя та тіла: Тонкощі, хитрощі та секрети.» – Бук-прес, 2006.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі