§ Страхування – впевнений крок у майбутнє

Життя – річ непередбачувана. Що більше ми маємо, тим більшим вимушені щоденно ризикувати. Проте гроші дозволяють частково компенсувати втрату – оплатити лікування, відремонтувати пошкоджену автівку чи житло. Гарна альтернатива накопиченню коштів «на чорний день» – страхування. Невеликі регулярні платежі до спеціального фонду дозволять отримати відчутну компенсацію втрат у майбутньому. Дізнатися, наскільки це вигідно, можна на онлайн сторінці страхування онлайн «СК Країна».

 

Які існують різновиди страхування

Страхування – поширена практика серед громадян розвинених країн. Така послуга дозволяє менше хвилюватися про майбутнє, усвідомлюючи, що у разі настання непередбачуваних обставин вам будуть виділені кошти на відшкодування завданих збитків. Найбільший попит мають такі різновиди страхування:

  • медичне;
  • автомобільне;
  • нерухомого майна;
  • бізнесу.

Медичне страхування передбачає гарантії компенсації витрат на лікування, що можуть бути спричинені нещасним випадком, хворобою чи появою критичного захворювання. Найбільш зручною формою захисту є купівля сімейного поліса. Застраховані особи можуть отримати компенсацію витрат на перебування у лікарні, консультаційні та діагностичні послуги, а також придбання медикаментів.

Автомобільне страхування поділяється на добровільне та загальнообов’язкове. Всі водії повинні мати дійсний поліс автоцивілки згідно законодавства України. Проте він передбачає компенсацію витрат на ремонт авто чи лікування постраждалих лише у разі настання ДТП та ніяк не захищає власне авто. Ризик крадіжки, ненавмисного пошкодження чи дії природних стихій може бути компенсовано за рахунок страхування КАСКО. 

Застрахувати можна також власну квартиру, будинок чи гараж. Будівлям можуть загрожувати протиправні дії третіх осіб, руйнування внаслідок пожежі, затоплення чи впливу стихійних явищ.

В залежності від бізнесової галузі, підприємці страхують власне майно, відповідальність, персонал та інші ризики, що пов’язані з особливостями обраної сфери діяльності.

 

Чому страхування – це вигідно 

Розуміючи, що у житті може трапитися будь-що, багато людей створюють резервні накопичення на випадок непередбачуваних обставин або, як кажуть у народі, «на чорний день». Вони є значним тягарем для бюджету будь-якої родини, оскільки потребують «заморожування» значної кількості фінансів та створення умов для їх безпечного зберігання. Доволі суттєві суми коштів, які можна було б витратити на навчання, відпочинок чи оздоровлення спрямовуються до недоторканого резерву. Намагаючись убезпечити майбутнє, ви втрачаєте багато поточних можливостей.

Страхування передбачає здійснення невеликих внесків, за рахунок яких утворюється загальний фонд для компенсації збитків. Застраховані особи, у яких трапилася страхова подія, мають право на отримання відшкодування, максимальна сума якого заздалегідь обумовлена договором. Розмір виплат залежатиме від шкоди, заподіяної майну чи здоров’ю та може у багато разів перевищувати суму платежів, які здійснив страхувальник.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі