§ Як оптимізувати дизайн сайту

14253-1-1

Як оптимізувати дизайн сайту

Послуги фахівців з розробки та покращення дизайну сайту сьогодні затребувані в інтернеті. Такий напрямок у IT, як створення інтерфейсу користувача на сайті зі стандартних елементів, з недавнього часу виділилося в окрему дисципліну – UI UX (інтерфейс користувача та досвід користувача).

Наведемо кілька перевірених на практиці порад, дотримуючись яких, навіть нефахівець зможе уникнути помилок при оформленні інтерфейсу користувача свого сайту.

Декілька порад з грамотної розробки дизайну сайту

1. Почнемо з головного – з логотипу. Цей елемент не обов'язковий. Але, якщо зараз така мода - додавати логотип для більшої презентабельності, - наведемо рекомендацію, як його зробити. Якщо з тих чи інших причин вдатися до послуг професійного дизайнера важко, то можна взяти назву компанії та оформити хитромудрим шрифтом. Це рішення сьогодні має найбільшу популярність.

2. Чого не можна робити - ставити заголовок на блок навігації. Рішення озаглавити блок навігації так: "Меню сайту" є вкрай поганим.

3. Кожне посилання має бути обов'язково наголошено. З цього правила немає винятків. Переривання підкреслення посилання при наведенні курсору неприпустимо. Не звертайте уваги на те, що багато хто зараз так робить. Посилання завжди має виділятися серед простого тексту. Пам'ятайте, якщо навести на неї покажчик, вона посиланням від цього бути не перестає.

4. У жодному разі не застосовуйте Justify.

5. Усі ключові фрази, призначені для просування сайту в пошукових системах, обов'язково треба набирати шрифтом Аріал 14 і жодним іншим. Інтерліньяж поставити 1,4 пункти.

6. Колір можна вибрати будь-який, тільки не такий, який ріже око і справляє відразне враження в комбінації з іншими кольорами. Колір меню має контрастувати з основною частиною. Щодо простого тексту краще не експериментувати. Набір чорний текст на білому тлі. Відповідний колір для посилання – синій.

7. Якщо у складі інтерфейсу сайту є лічильник якогось параметра – кількості коментарів тощо. - Поки це число стоїть на нулі, не відображайте його. Тобто якщо до посту ніхто коментарів не залишив, не пишіть: "коментарів немає". Просто залиште цей елемент пустим.

Докладнішу інформацію про грамотне оформлення інтерфейсу та дизайну сайту можна отримати, якщо вступити на курси UI UX онлайн.

3d832ce6acc4bfdbdd205c8574d680d9

Текстові поля є важливим елементом UI UX

Тут під текстовими полями маються на увазі елементи інтерфейсу, що забезпечують можливість інтерактивної взаємодії сайту та користувача. Вони призначені для введення користувачем тексту з тією чи іншою метою. Їх стандартне місце розташування - форми та діалогові вікна. Текстові поля мають бути виявленими, доступними та ефективними.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі