§ Особливості бамбукових жалюзі

Якщо ви любите натуральні аксесуари, хочете затишку та комфорту одночасно, бамбукові жалюзі стануть для вас оптимальним рішенням. Вони чудово впишуться в бохо, класику, сільський, еклектичний і навіть вінтажний стилі.

Бамбук — це азіатська рослина, яка століттями використовувалася для виготовлення тканин, кошиків, посуду, підставок для рослин та навіть меблів. Крім того, його успішно застосовують для створення парканів, а в деяких країнах Східної Азії з нього навіть будували мости та будинки. Тому неважко зробити висновок, що цей матеріал надзвичайно міцний, тому залишиться популярним на довгі роки. Він природний, має дуже низький алергенний потенціал, тобто ризик того, що бамбук стане сенсибілізатором, невисокий, отже, може бути гарним варіантом для алергіків.

Бамбукові жалюзі — що це таке і як вони працюють

Тонкі та гнучкі бамбукові палички з’єднуються між собою нитками та швами, і все це скручується мотузкою. Цей тип дизайну створює ажурні прорізи між окремими елементами, які дозволяють сонячним променям проникати в інтер’єр, зігріваючи його та надаючи додаткового затишку.

Можна виділити два типи бамбукових жалюзі:

  • класичні складні — також бувають двох видів. Є такі, у яких повністю видно механізм, а є й різновиди, де всі механізми приховані, як правило, під додатковим бамбуковим ремінцем;
  • римські — бамбукові жалюзі. Вони не стільки згортаються, скільки складаються, створюючи водночас добре підібране гофрування. Весь механізм не видно.

v7rJWuKvOx7q4Wk8ssJYL_MP5cZ8xIEp-4lz7-2aAzo8sj-18ruEppUVVrruex2g53rePmHEHc0B5FDOa_tvwUpfBuv_QzFg-LaCNOjRbtVnB6UHn4cYVVldyT2BWi5vqdd9iLdd

Переваги бамбукових жалюзі

З огляду на викладену інформацію, варто виділити кілька переваг бамбукових жалюзі, які можна замовити в компанії Нікос. Проте їх набагато більше. Варто знати, що:

  • вироби чудово вписуються практично в будь-який інтер’єр — добре виглядатимуть в спальні, кухні, вітальні, дитячій кімнаті та навіть у ванній.
  • оскільки вони виготовлені з натуральних матеріалів, легко поєднуються з дерев’яними меблями, з такими тканинами, як бавовна, шерсть або льон (незалежно від кольору).

Усе це чудово вписується в такі стилі облаштування, як рустик, бохо чи класика. Вироби дуже міцні, що зумовлено не тільки властивостями самого бамбука, а й механізмами, на яких заснована робота цього виду жалюзі. Такі ролети не вимагають спеціального чищення — їх дуже легко доглядати. Достатньо почистити вироби щіткою від пилу, а при великих забрудненнях акуратно протерти вологою серветкою. Ролети дуже просто зібрати й розібрати — зазвичай цей процес не вимагає допомоги майстра.

Бамбукові жалюзі — чи є в них недоліки

По-перше, вони підходять не для всіх стилів. Якщо ви плануєте оформити інтер’єр у стилі лофт, гламур чи арт-деко, то від ідеї встановлення бамбукових жалюзі краще відмовитися.

По-друге, якщо ви хочете, щоб ролети повністю затемняли кімнату та ефективно обмежували нагрівання приміщень, то варто вибрати іншу конструкцію. У цьому випадку найкраще підійдуть класичні тканинні рулонні штори або плісировані ролети зі світловідбивних тканин. Інший ідеєю можуть бути гумовані рольставні, тобто з шаром спеціальної гуми зовні, що забезпечує повне затемнення (так звані тканини «Блекаут»).

Підсумовуючи, можна сказати, що в тому разі, якщо вікно виходить на сонячну сторону, інші види жалюзі будуть набагато кращими, ніж бамбукові. Але водночас це дуже цікавий та природний дизайнерський аксесуар, що створює неповторну, затишну атмосферу. Остаточне рішення залежить насамперед від того, що для нас найважливіше — затінення чи декор.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі