§ Чи потрібен поліс КАСКО

Страхування КАСКО дає право на отримання компенсації при пошкодженні або викраденні автомобіля. Під час оформлення договору власник транспортного засобу може самостійно обирати, від яких ризиків він хоче захистити своє авто. Часткове страхування покриває окремі страхові випадки, а повне гарантує відшкодування збитків при пошкодженні та викраденні, дає право на додаткові бонуси. Поліс КАСКО можна оформити не тільки на легкові машини, але й на вантажні, а також на мотоцикли, автобуси, с/г техніку, причепи.

Від чого захищає поліс КАСКО і коли він не допоможе

Головна відмінність страхування КАСКО від ОСЦПВ полягає в тому, що виплати компенсації здійснюються не на користь третіх осіб, а нараховуються власнику поліса. Договір захищає від:

  • викрадення;
  • пошкоджень, отриманих транспортним засобом під час аварії, пожежі, за умов будь-якого стихійного лиха, падінні дерев, хуліганстві.

Але є випадки, коли КАСКО не допоможе. Страхова не виплачуватиме компенсацію у випадку, коли власник автомобіля навмисно його пошкодив або втратив. Також не буде виплати, якщо транспортний засіб отримав пошкодження тоді, коли їм керувала особа без водійських прав, у стані алкогольного сп’яніння, або страхова ситуація виникла за межами дії поліса.

sQuwr3XtglvOYMW9oXlZ_0lgNg6hUBFf50k6GdHy1g-8ywX2fTLMZJZXJkMrdPfmm5HSjAnuPn4AzZlNfn6wsaTkOUkVvT71V8bqsz1-ocLbi7txiHlly_dTrqz-YIwLcuIAk8E1

Чи обов’язково оформлювати КАСКО

Таке питання ставлять собі багато водіїв, а особливо ті, хто має невеликий водійський стаж. КАСКО — це добровільна страховка, котру використовують як додатковий захист не тільки від наслідків аварій, але й від викрадення та в інших непередбачуваних ситуаціях.

Під час покупки авто в кредит такий поліс слід придбати обов’язково. Переважна більшість банків вимагають оформлення КАСКО, щоб скоротити свої ймовірні витрати. Така автівка до повного повернення заборгованості є власністю банку, а страховка — це гарантія того, що за умови виникнення якоїсь проблеми з авто банк поверне свої кошти. У більшості випадків майбутній власник ТЗ не має можливості самостійно обрати компанію для придбання страхового поліса. Зазвичай банки пропонують декілька страхувальників, з якими оформлено партнерські програми.

Як розраховують вартість поліса 

КАСКО — недешевий вид страхування. Якщо ціна ОСЦПВ регулюється державою та практично однакова в усіх компаніях, то вартість КАСКО в кожному окремому випадку буде різною. Вона залежить від багатьох факторів, у тому числі від умов компанії, регіону, у якому живе власник автомобіля, навіть від обраного способу оплати. Ціна договору може складати до 10% від вартості транспортного засобу, сплачується щорічно.

Є загальні чинники, що підвищують або знижують ціну поліса. До них належать:

  • ринкова вартість автомобіля. Чим вона вища, тим дорожче буде коштувати страховка;
  • марку та модель авто, а також статистичні дані щодо того, як часто такі ТЗ викрадають;
  • вік самої машини. Чим вона старіша, тим більша ймовірність, що вона може потрапити в ДТП. А авто, яким понад 14 років, іноді взагалі не страхують.

У будь-якому випадку за поліс доведеться заплатити набагато менше, ніж витратити на ремонт чи придбання нового автомобіля.

ZMzyPtiv3ycd79ir-Ztr-IxhwcfO0vGoe0O3wtb56DlBr985M-PYH6VI9o3tnQUiFPBMMQNjSCJHXBP88Z2SEM6Hhx92clC3YMaipzaW4mROT5he9GfJfFVdytFVoyc-emRUcSDE

Як обрати надійну страхову компанію

Перш ніж придбати поліс, слід обрати страхову компанію. Зараз на ринку України працює багато організацій, які пропонують найрізноманітніші умови страхування. Але необхідно, щоб така фірма мала достатні резерви для відшкодування затрат.

Щоб не помилитися з вибором, слід перевірити рейтинги, почитати відгуки реальних клієнтів. Наприклад, вже понад 20 років в нашій країни надає послуги страхування СК VUSO, що має більше ніж 30 своїх філіалів в Україні. До колективу компанії входить понад 400 спеціалістів, які пропонують високоякісні послуги. 80% клієнтів отримують компенсацію за КАСКО у 7-денний термін. Саме тому 90% застрахованих осіб задоволені рівнем обслуговування в цій компанії.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі