§ Як вибрати сушарку для посуду?

 

Кухонні аксесуари допомагають нам максимально раціонально використовувати простір, що так актуально для кухні. Саме тому сушарки для посуду є одними з найпопулярніших товарів. Їх вибір величезний, вони відрізняються формою, розміром, матеріалом та конструкцією. Тому корисно знати, які ж бувають ці вироби та як вибрати оптимальну модель.

Види сушарок для посуду

Вибираючи цей предмет, важливо враховувати як його дизайн і колір, так і тип. Зустрічаються навісні, настільні та вбудовувані моделі.

Настільні особливо зручні завдяки тому, що дозволяють тримати кухонне начиння під рукою. Підвісні варіанти актуальні на невеликих кухнях, коли на рахунку кожний міліметр. Їх можна кріпити як на меблі, так і на стіну.

Якщо ж хочете, щоб інтер'єр кухні був як на картинці та жодні зайві предмети не займали простір на робочій поверхні, вибирайте сушарки, що вбудовуються. Вони можуть розміщуватися в ящику або в шафі. Переваги таких моделей у тому, що весь посуд буде захований від сторонніх очей, та й менше пилу на нього лягатиме.

Також існують сушарки-трофлекси, які кріпляться на саму раковину та радують різноманітністю декору. Проте такі моделі не надто місткі.

З якого матеріалу має бути виготовлена сушарка?

Сушарки виготовляють частіше з пластику або металу. До переваг пластикових моделей відносяться:

  • різноманітність колірного оформлення та дизайну;
  • легкість;
  • ціна.

Металеві вироби виглядають більш статусно, вони стійкі до механічних пошкоджень та довговічні. Дуже стильні варіанти з нержавіючої сталі, але у продажу є й кольорові моделі.

Існують навіть дерев'яні сушарки, але в цьому випадку обов'язково потрібно переконатися, що виріб має спеціальне вологозахисне покриття. Практичними є гумові та текстильні килимки для сушіння посуду. Вони дуже зручні у використанні та не займають багато місця під час зберігання.

Вибираючи сушарку для посуду та іншого кухонного начиння, необхідно враховувати не тільки матеріал виготовлення, а й конструкцію. Подумайте, чи зручно вам буде користуватися таким виробом і скільки предметів одночасно можна буде розміщувати. 
 


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі