§ Все, що потрібно знати для правильного оформлення документів при покупці будинку

Не поспішайте радіти про придбання нової нерухомості, поки не будуть підписані всі документи. Реалізація давньої мрії про свій будиночок за містом не терпить швидких та необдуманих рішень. Багато хто з часом замислюється про всі переваги власної ділянки та вирішує взяти будинок на виплату Луцьк — комфортне місто для проживання всією сім'єю, тому приватний сектор тут користується величезною популярністю. Залишається лише розібратися з тим, як правильно оформляти документи, та незабаром можна буде святкувати новосілля.

 

 

Перевірка власності, яка виставлена ​​на продаж 

Навіть якщо ви довіряєте продавцю, важливо самостійно переконатися, що всі супутні документи оформлені правильно та в принципі присутні. Щоб звести до мінімуму всі ризики, почніть перевірку з того, що ви запитаєте таку інформацію:

  • витяг з реєстру прав власності на майно; 
  • довідку про те, скільки людей проживає; 
  • дозвіл на угоду від чоловіка чи дружини; 
  • відмову співвласників на права власності; 
  • експертну оцінку нерухомості.

Найкраще звернутися за допомогою до приватного нотаріуса, скласти на нього доручення та разом із професіоналом вести угоду. Так можливі неприємні нюанси будуть виключені.

На що покупцеві потрібно звернути увагу? 

Якщо ви контактували спочатку з посередником, необхідно у будь-якому випадку вийти на власника. Перевіряйте достовірність документів, всі угоди мають бути офіційними та завіреними. Якщо цей будинок був у власності менше ніж 3 роки або це вже не перша угода з купівлі-продажу нерухомості за останній рік, тоді необхідно буде сплатити податок — 5% від оціночної вартості майна + 1,5% військовий збір + 1% пенсійний внесок.

На сервісі OLX зібрано безліч пропозицій з продажу будинків. Ви можете знайти оголошення з можливістю часткової виплати нерухомості та на будь-яких інших умовах. Регулярно стежте за публікацією нових варіантів, і ключі від нового житла не змусять довго чекати.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі