§ Перевіряємо житло перед покупкою

Перед покупкою житла необхідно врахувати багато нюансів і уважно вивчити документи. Якщо ви бажаєте купити будинок Луцьк — хороший вибір, адже це дуже перспективне для проживання місто, в якому ви зможете знайти безліч варіантів (особливо якщо зайдете на OLX). Ми у свою чергу розповімо про правила перевірки житла перед купівлею.

 

 

Перевірте власника

Якщо огляд будинку проходить без присутності власника, слід обов'язково запросити нотаріальну довіреність. У ній повинні бути вказані адреса житла і паспортні дані як власника, так і людини, яка безпосередньо зустрічається з потенційним покупцем. Нотаріальна довіреність необхідна, якщо дорослі діти здають житло своїх літніх батьків, які не можуть самі бути присутніми під час показу.

Перевірте право власності

Перевірка підстав права власності також допоможе уникнути неприємностей. У свідоцтві вказано, на якій підставі власність була отримана — за договором купівлі-продажу, в результаті приватизації, дарування або в спадщину. В останніх двох випадках є ймовірність, що угода буде оскаржена в суді родичами або знову з'являться спадкоємці. Зверніть увагу, як давно продавець став власником, як саме це відбулося — купив або отримав у спадок.

Дізнайтеся, хто зареєстрований у будинку

Для перевірки всіх зареєстрованих мешканців необхідно запросити у продавця довідку про реєстрацію. У документі будуть вказані відомості не тільки тих громадян, хто зареєстрований за адресою, а й про людей, які були тут прописані раніше, тобто із самої календарної дати здачі житла в експлуатацію. Якщо неповнолітні діти прописані в нерухомості, покупцеві слід завчасно з'ясувати, чи є альтернативне житло, що відповідає вимогам законодавства. Особливу увагу слід звернути на це, якщо об’єкт приватизований.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі