§ Наручний годинник для чоловіка: як вибрати стильний аксесуар?

Сьогодні наручний годинник, як тут — https://zakupka.com/t/chasy-naruchnye-9564/, став не обов’язковим атрибутом для визначення часу, а скоріше модним аксесуаром для доповнення образу. Красиві моделі, які пасують за стилем, можна носити як молодим хлопцям, так і зрілим чоловікам. Але важливо, щоб вони були якісними та мали дорогий вигляд.

 

 

Різноманіття наручних годинників

Існує досить велика кількість різноманітних моделей, тож вибрати одну буває досить-таки складно. Насамперед вирізняють дві групи пристроїв залежно від механізму:

●    механічні — працюють на основі механічної пружини всередині приладу. Такі моделі можуть з часом трохи відставати чи поспішати у визначенні часу, а виправити це можна, завівши аксесуар заново. Деякі виробники оснащують свої механічні вироби автоматичним підзаводом. Вимагають акуратного носіння, та попри всі можливі проблеми саме «механіка» має найбільший попит серед бізнесменів;

●    кварцові — працюють від батарейки, а коливальну систему замінює кристал кварцу. Недолік таких моделей в тому, що з часом кварц може «старіти» та працювати менш ефективно. Дорогі пристрої можна відремонтувати за гарантією, а от бюджетні простіше змінити.

Існують також інші види годинників, наприклад, за стилем. Так, Dress Watches призначені насамперед для тих, хто надає перевагу діловим костюмам чи стилю бізнес-кежуал. 

 

 

Категорія Pilot Watches — це так звані годинники-авіатори з простим і достатньо великим циферблатом, які вважаються практично універсальними та пасуватимуть до будь-якого образу, крім смокінгу. 

А от Chrono Watches — це спортивні моделі. До них слід придивитися тим, хто носить одяг у стилі кежуал або прості та комфортні спортивні костюми. Інколи до цієї категорії потрапляють навіть електронні годинники з широким функціоналом.

Корпус і ремінець

Для виготовлення годинників сьогодні використовують різноманітні матеріали, які впливають на зовнішній вигляд і тривалість служби пристрою. Так, корпус найчастіше виконаний з:

●    алюмінію — найбільш бюджетний варіант. Недовговічний, пошкоджується за найменшого механічного впливу;

●    пластику — більш якісний за попередній варіант, але достатньо недорогий. Серед відомих брендів його часто використовує Casio;

●    нержавіючої сталі чи латуні — найбільш міцні та довговічні. Стійкі до механічних ушкоджень, використовуються в дорогих європейських брендах;

●    дорогоцінних металів — найдорожчий матеріал. Безперечно, такі годинники зроблять образ більш ефектним, але купувати їх варто лише в перевірених продавців.

Що стосується ремінців, то на ринку представлені моделі з силіконовими, шкіряними ремінцями та стальними браслетами. Силікон — найдешевший варіант, але саме такі вироби використовуються для спортивних годинників.

Шкіра і сталь — універсальні варіанти. Обидва матеріали пасують для повсякденного гардероба та ділового стилю, тож вибір між ними — це питання власних уподобань і зручності носіння.

Як вибрати годинник?

Сьогодні вибір аксесуарів настільки великий, що чоловік із будь-яким бюджетом зможе вибрати щось для себе. Найважливіший нюанс — годинник має пасувати до вашого стилю, інакше він матиме абсолютно недоречний вигляд.

 

 

Якщо ви вибираєте пристрій з металевим браслетом, переконайтеся, що він гармонійно поєднується з іншими прикрасами (браслетом, каблучкою тощо). Шкіряний ремінець має поєднуватися з поясом чи взуттям, формуючи цілісність образу. 

Не забувайте й про розмір годинника. Обов’язково приміряйте його: циферблат не має бути занадто великим чи маленьким, а ремінець — надто вузьким. Буває, що пристрій здається ідеальним, а на руці має достатньо дивний вигляд.

Наручний годинник — обов'язковий атрибут чоловічого образу, який підкреслює почуття стилю. Але щоб він дійсно був якісним і привертав увагу оточення, треба грамотно підібрати аксесуар.

Стаття створена за матеріалами сайту Zakupka.com.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі