§ Як підготуватися до зимового полювання: поради бувалих мисливців

Взимку на полюванні завжди холодно, що навіть у мисливців у засідці виникає бажання тупцювати для того, щоб зігрітися. Тому не тільки мисливській зброї, а й одягу потрібно приділяти неабияку увагу. В першу чергу він повинен зберігати тепло, відводити піт від тіла людини, а також мати підвищену зносостійкість. Яке ж екіпірування потрібно обрати для зимового полювання?

Мода на мисливський одяг

Одяг для мисливців і рибалок розрахований на перебування у екстремальних польових умовах. Для його пошиття мають використовуватись міцні тканини, якісна фурнітура і виконуватись спеціальна обробка швів.

 

 

Якщо раніше наші діди і прадіди вбирались на промисел у старий поношений светер, валянки з калошами та теплу дублянку чи шубу, то сьогодні на полювання готуються більш ретельно. З’явилось таке поняття, як мисливська мода. Вона передбачає повне екіпірування мисливця, при чому одяг має бути не тільки міцним, а й:

  • гарним;
  • легким;
  • ергономічним;
  • теплим;
  • беззвучним.

Наприклад, у фірмовому магазині Норфін ви зможете знайти спеціальний зимовий одяг, який дійсно зігріє в холодну пору року. Широкий асортимент товарів, починаючи від термоносків і закінчуючи зимовими костюмами, дозволить обрати підходящий варіант. Латвійський бренд випускає одяг з мембранної тканини, яка надійно захищає від холоду і вітру, в той же час забезпечує відведення поту від тіла людини.

Спідня білизна

Підбирати одяг для зимової риболовлі чи полювання потрібно зі спідньої білизни. Найчастіше мисливці купують термокомплекти з синтетичних і натуральних матеріалів. Наприклад спіднє Norfin Hunting Base призначене для використання при мінусових температурах і середньому рівні активності. Верхній шар одягу перешкоджає проникненню вологи, а нижній — прекрасно поглинає потовиділення активного відпочивальника.

Важливо! При виборі термобілизни орієнтуйтесь на своє хоббі. Ви повинні розуміти, що мисливцям під час ходового полювання потрібна білизна з підвищеним водовідведенням. Риболови, які мало рухаються, обирають спіднє, яке максимально зберігає тепло.

 

 

Шкарпетки

У мисливця є кілька варіантів вибору. Найзручніший — придбати спеціальні термошкарпетки в магазині Норфін. Другий варіант — одягнути шкарпетки в наступному порядку: із вовни на босу ногу для збереження тепла, далі бавовняні шкарпетки для відводу вологи, а в кінці капронові шкарпетки, щоб захистити перші два види екіпірування від протирань.

Верхній одяг

Ідеальний одяг для зимового полювання — фірмовий комплект, який складається з куртки та штанів. Куртка повинна мати спеціальний капюшон, який захищатиме мисливця від вітру та снігу. Штани, як правило, купують у вигляді комбінезону, оскільки вони легко фіксуються на тілі людини і не сковують рухів. Бажано, що всі шви були проклеєні. Під куртку краще всього надягти флісовий светер, який ідеально зберігає тепло.

Шапка та рукавиці

Головний убір має захищати вуха мисливця від морозу. Можна придбати класичну шапку-вушанку або сучасну шапку-маску, яка захищає не тільки голову і вуха, але і шию та частину обличчя. На сайті магазину norfin.com.ua ви можете придбати різні види функціональних головних уборів, навіть із камуфляжним забарвленням.

Що стосується рукавиць, мисливцю потрібно мати дві пари — легкі бавовняні рукавиці для здійснення пострілів і теплі рукавиці для пересування лісом (обирають більшого розміру, бо надягають на бавовняні).

Взуття

Для зимового полювання використовують наступні види взуття:

  • черевики зі шнурівкою;
  • чоботи;
  • валянки з калошами;
  • унти.

Звертайте увагу на такі характеристики взуття, як водонепроникність, зносостійкість, гарне зчеплення підошви з земною поверхнею, додаткові елементи (наприклад, кріплення для лиж, посилені носок чи п’ята).

 

 

Пам’ятайте! Висока халява зі шнурівкою захищає від травм у лісі. Намагайтесь надійно фіксувати ступню, сильно затягуючи шнурівку знизу. Шнурівка зверху може бути дещо послаблена.

Де в Україні придбати спеціальний одяг для полювання?

Спеціалізований інтернет-магазин Норфін здійснює продажу якісного одягу та взуття для мисливців і рибалок за доступними цінами. На сторінках крамниці ви знайдете:

  • демісезонний та літній одяг;
  • взуття з підвищеним рівнем захисту від вологи;
  • зимові комплекти одягу;
  • термобілизну;
  • аксесуари;
  • туристичне спорядження.

Доставка товару відбувається у будь-який куточок України оператором почтового зв’язку Нова Почта. При замовленні товару на сумму більше 1000 грн відправка безкоштовна. Доступний накладний платіж.

Сертифікований європейський одяг, висококласний сервіс та швидка доставка, — ключові переваги роботи фірмового магазину Норфін.

Приємних покупок!

 


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі