§ Чому жінки перестають відчувати інтерес до сексу

У статті описуються основні причини зниження жіночого лібідо та швидкі способи відновлення гормонального балансу.

Жіноча сексуальність – це важлива складова повноцінного та щасливого життя. Жінка не буде відчувати себе «у своїй тарілці», якщо не відчуває себе досить привабливою. На формування цього відчуття впливає безліч факторів, один з яких – лібідо. Відсутність лібідо призводить до порушень у всіх сферах життя, а відсутність розуміючого чоловіка поруч може виявитися причиною для депресії та інших неврозів. На функціонування лібідо чинять негативний вплив різні фактори:

  • суворе виховання або сімейні конфлікти;
  •  невдалий перший досвід сексуальної близькості;
  • погані відносини з партнером;
  • стреси;
  • боязнь болі під час сексу;
  • боязнь завагітніти.

Ці причини можуть занадто міцно засісти в голові у жінки, через що лібідо буде відсутнім повністю. Це призведе до ще більшого погіршення в сімейному житті, тому необхідно якомога швидше вплинути на жіночу сексуальність.

 

 

Способи підвищення лібідо

Жінки можуть почати відновлення сексуальних функцій з прийому спеціальних препаратів, один з яких – жіноча віагра. Комплексне лікування принесе максимальний результат, тому варто звернути увагу і на інші способи підвищення лібідо.

Приймати таблетки без рекомендації лікаря небажано, тому потрібно звернутися в жіночу консультацію. Фахівці допоможуть пройти обстеження і виключити можливі захворювання нейроендокринної системи. Це необхідно, тому що порушення статевого потягу є одною з ознак ендокринних розладів. Своєчасне лікування даних проблем дозволить відновити лібідо і позитивно вплине на жіноче здоров'я.

Якщо проблем зі здоров'ям немає, то варто позбутися гормонального дисбалансу. Для цього підійде регулярний прийом збалансованого комплексу, який включає важливі вітаміни і мінерали, необхідні для жінок. Такі комплекси складаються відповідно до фаз менструального циклу. Вони дозволяють в короткий час відновити баланс гормонів в організмі, не приносячи шкоду зайвими медичними препаратами.

Не варто забувати і про правильне харчування. Мова йде не про виснажливу дієту, а про збалансоване харчування. Необхідно відмовитися від смаженої і жирної їжі. Можна розрахувати кількість споживаних білків, жирів і вуглеводів; скласти зразкове меню, продукти в якому не будуть надто навантажувати організм. Якщо є бажання підвищити лібідо прямо під час їжі – варто вибирати продукти з афродизіаками.

Сидяча робота не впливає на організм позитивно. Ранкова зарядка та вечірні прогулянки допоможуть привести організм в тонус. А якщо вдасться викроїти пару годин на повноцінне тренування, то про відновлення лібідо можна буде говорити набагато швидше. Після важкого робочого дня потрібно добре виспатися, так як сон менше ніж 6 годин призведе до постійної втоми.
 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі