Українці просять Apple і Google додати емоджі борщу

Джерело: platfor.ma

Офіційний Твітер-акаунт України запустив ініціативу, після якої в стандартних наборах емоджі може з’явитись борщ. Зі сметаною.

Український акаунт в Твітері опублікував таке звернення: «Нещодавно @baekdal започаткував важливу дискусію щодо емоджі бургерів. Ми хочемо піти далі: Google та Apple, прийшов час отримати емоджі борщу!»

Мова йде про твіт письменника Томаса Бікдела, який звернув увагу на те, що в зображенні бургерів від Google сир знаходиться не там, де треба, а знизу. Генеральний директор корпорації Сундар Пічаї пообіцяв кинути все і терміново розібратися з цією проблемою.

На хвилі обговорення цієї проблеми Україна вирішила лобіювати появу борщу в світових наборах емоджі. Про цю історію вже написав популярний сайт Mashable: «Забудьте про бургери! Українці прагнуть іконку борщу». В тексті авторка Рейчел Томпсон повідомляє, що ця страва дійсно заслуговує на власну картинку, адже «чимало поетів, вчених і політиків зробили свій внесок у світову історію саме після тарілки гарячого борщу».

Наразі українські розробники вже працюють над появою автентичного емоджі борщу, щоб українська страва стала світовим культурним надбанням.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі