Завтра в Україні стартує масштабний Міжнародний фотоконкурс

Джерело: Еспресо

З 27 жовтня стартує один із найважливіших та наймасштабніших соціальних проектів всеукраїнської газети «ДЕНЬ» – Міжнародний фотоконкурс «День-2017»

Цьогоріч виставка найкращих конкурсних робіт відкривається у київській міській галереї «Лавра» 27 жовтня о 17:00. А вже з 28 жовтня усі охочі зможуть побачити експозицію.

За 18 років існування фотолітопису в містах України пройшло 126 фотовиставок «Дня», отримали нагороди 866 фотографів, а рахунок людей, які побачили наші світлини, очевидно, пішов на мільйони.

Кожного року фотомоніторинг найважливіших подій редакція об’єднує загальною назвою-лейтмотивом. Фотовиставка «Дня»-2017 – це «Фотосинтез». У слові «фотосинтез» і образі глибокий науковий сенс... Сонячне проміння потрапляє в хлорофілові зерна рослин, і, у взаємодії з вуглекислим газом і водою, виникає все живе. Це справді найбільше чудо творчості. Без нього не було б життя на Землі.

Минулого року у фотоконкурсі «Дня» взяли участь понад 200 фотографів, які надіслали приблизно 3200 робіт. Цього року маємо 243 учасники, що надали на розсуд журі понад три з половиню тисячі знімків. На фотовиставці представлені 350 найкращих світлин. Особливістю цього року стало те, що багато фотографів надіслали серії робіт – від есе до фотодрам. Нагадаємо, що серед номінацій нашої фотовиставки – «Український світ», «Політика», «Фото з історією» та «Світ очима дітей», де представлені роботи авторів до 18 років.

«…Парадоксально, що саме на цій фотовиставці у найтрагічніших її фрагментах є чи не найбільше оптимізму подолання екстремальних викликів, глибоких страждань. Ось де могутній «вітамін» для зміцнення національного імунітету. Ціла група фотографій людей  з протезами, які і сплавляються по ріці, і долають висоти... Такий запас міцності й духу, що люди, порівнюючи свої проблеми з тим, що вони бачать, повинні просто сповнитися «резервуаром» нових можливостей людини. Якраз це є найбільшим антидепресантом…», – переконана головний редактор газети «День» Лариса Івшина.

Виставку можна буде оглянути до 5 листопада у галереї мистецтв «Лавра» (вул. Лаврська, 1). Вхід - вільний.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі