На вулицях Луцька з’явиться електроавтобус

Джерело: Слово Волині
  1. Новина відноситься до:

24 вересня о 11:00 годині на Театральному майдані відбудеться урочистий старт проекту «Міський транспорт майбутнього» – перший вихід на маршрут автобуса з електричним двигуном.

Луцьк – перше українське місто, яке незабаром отримає абсолютно європейський міський транспорт –  дешевий та безпечний, пише «Слово Волині».

Програмою передбачено поступову повну заміну міського транспорту в Луцьку на електричний. Розробка та виготовлення прототипу – українські, за активної участі луцьких фахівців, - повідомляють організатори проекту.

Проект є соціальним, адже завдяки його реалізації вартість проїзду в Луцьку буде істотно знижена, бо більше не залежатиме від рівня ціни на пальне. Таким чином проїзд  в електричному автобусі коштуватиме всього 1,5 гривні. Цей проект є також екологічним, адже електроавтобус не має шкідливих викидів. Автобус має дуже тихий електричний  двигун.

Згідно з вимогами ЄС, прототип обладнаний вільним доступом до мережі інтернет, плазмовою інформаційною панеллю та системою безпеки із зовнішніми  звуковими попередженнями.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі